Кіра Рудик про бажання Притули очолити «Голос»: Партійна робота – не виступи у клубах

Кіра Рудик про бажання Притули очолити «Голос»: Партійна робота – не виступи у клубах

27 Квітня 2021
4465
27 Квітня 2021
11:59

Кіра Рудик про бажання Притули очолити «Голос»: Партійна робота – не виступи у клубах

4465
Кіра Рудик зазначила, що з’їзд партії відбудеться в середині літа, і він вирішить, чи мають амбіції Сергія Притули право на існування.
Кіра Рудик про бажання Притули очолити «Голос»: Партійна робота – не виступи у клубах
Кіра Рудик про бажання Притули очолити «Голос»: Партійна робота – не виступи у клубах

Очільниця партії «Голос» Кіра Рудик відреагувала на заяву телеведучого Сергія Притули про бажання очолити цю політичну силу. У коментарі Радіо Свобода Рудик заявила, що має високу підтримку патрійців, а «партійна робота – це не виступи у клубах».

«Пан Притула з нами півтора роки. За цей час у нього було багато різних амбіцій: бути депутатом Київради, бути мером, бути членом політради, потім він знову повертався до своєї шоубізнесової кар’єри, потім він хотів робити, здається, свою партію, тепер він хоче очолити «Голос». Звичайно, це добре, що у людини у партії «Голос» є такі активні амбіції… Але партійна робота – це не виступи в клубах, не виступи на стадіонах, це – системна, важка робота, яку не так приємно робити, як здається», – зазначила Рудик.

За словами Рудик, з’їзд партії відбудеться, як і заплановано, в середині літа, і «він вирішить, чи мають ці амбіції право на існування».

Очільниця «Голосу» наголосила, що на попередньому з’їзді партії вона отримала 90 відсотків підтримки і, на її думку, зараз ця підтримка зберігається.

Рудик також наголосила, що розбіжностей щодо ціннісних орієнтирів у «Голосі» нині немає. На думку Рудик, всі процеси, які наразі відбуваються у партії, є «хворобою росту і обов’язково минуть».

В інтерв'ю РБК-Україна Сергій Притула заявив, що хоче стати новим керівником партії «Голос».  Політик додав, що спробує пришвидшити процес зі скликання з'їзду партії, на якому можуть обрати нове керівництво «Голосу».

За словами Притули, за керівництва Кіри Рудик «партія йде не туди і переживає величезні проблеми».

Наразі Притула є рядовим членом партії. У лютому 2021 року Притулу виключили з політради «Голосу», він також перестав бути заступником голови партії.

Раніше нардеп Ярослав Юрчишин повідомив, що його, а також ще п'ять нардепів фракції попередили про загрозу виключення з «Голосу» через голосування за направлення в Конституційний суд законопроєкту про призначення президентом керівників ДБР та НАБУ. Однак у партії заяву Юрчишина заперечили.

В інтерв'ю виданню Букви Юрчишин заявив, що керівництва партії і фракції може тісно співпрацювати з Офісом президента. На думку оглядачів, партія «Голос» опинилася під загрозою розколу, адже окремі нардепи фракції вже заявили, що вимагатимуть відставки чинних керманичів «Голосу». Парламентарі звинувачують керівництво «Голосу» в узурпації влади та «зачистці незгодних».

29 березня низка нардепів фракції «Голос» оприлюднили спільну заяву, в якій закликали ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.

Депутати у заяві звинуватили керівників партії і фракції Кіру Рудик та Ярослава Железняка в тому, що вони використовують «Голос» для «самопіару та підігрування влади».

Фото: Кіра Рудик/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4465
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду