Притула заявив про амбіції очолити партію «Голос»

Притула заявив про амбіції очолити партію «Голос»

14 Квітня 2021
2061
14 Квітня 2021
12:12

Притула заявив про амбіції очолити партію «Голос»

2061
Сергій Притула зазначив, що наразі є рядовим членом партії.
Притула заявив про амбіції очолити партію «Голос»
Притула заявив про амбіції очолити партію «Голос»

Політик та телеведучий Сергій Притула заявив, що в нього є амбіції очолити партію «Голос». Про це Притула заявив в інтерв’ю ВВС News Україна.

За словами Притули, за теперішнього керівництва «партія йде не туди і переживає величезні проблеми».

«Люди в мене запитували: в тебе є бажання очолити партію, якщо ми вирішимо на з'їзді переобрати керівництво? Я сказав, що амбіція у мене є і я не буду цього заперечувати. Але якщо хтось буде вважати, що постать Притули достатньо контроверсійна, що я не потягну партію і мені краще бути на інших позиціях – питань немає. Оберіть будь-якого іншого функціонера, до якого є довіра партійців», – сказав Притула.

У грудні 2020 року Притула запропонував керівництву партії дозволити йому очолити київську організацію, «що було б логічним продовженням кампанії».

«Мерські вибори не виграли, але фракція з дев'яти людей у Київраді з'явилася не в останню чергу завдяки моїм потугам і я готовий нести відповідальність за їхню роботу – за умови, що їхня діяльність узгоджується зі мною. Станом на грудень керівник Київської міської організації – це була моя амбіція. Проте мені відмовили», – сказав політик.

Притула додав, що наразі він є рядовим членом партії. У лютому 2021 року Притулу виключили з політради «Голосу», він також перестав бути заступником голови партії.

Раніше нардеп Ярослав Юрчишин повідомив, що його, а також ще п'ять нардепів фракції попередили про загрозу виключення з «Голосу» через голосування за направлення в Конституційний суд законопроєкту про призначення президентом керівників ДБР та НАБУ.  Однак у партії заяву Юрчишина заперечили.

В інтерв'ю виданню Букви Юрчишин заявив, що керівництва партії і фракції може тісно співпрацювати з Офісом президента. На думку оглядачів, партія «Голос» опинилася під загрозою розколу, адже окремі нардепи фракції вже заявили, що вимагатимуть відставки чинних керманичів «Голосу». Парламентарі звинувачують керівництво «Голосу» в узурпації влади та «зачистці незгодних».

29 березня низка нардепів фракції «Голос» оприлюднили спільну заяву, в якій закликали ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.

Депутати у заяві звинуватили керівників партії і фракції Кіру Рудик та Ярослава Железняка в тому, що вони використовують «Голос» для «самопіару та підігрування влади».

Сергій Притула повідомив, що підтримує проведення позачергового з'їзду партії, на якому члени фракції у парламенті вимагають переобрати керівництво.

Фото: Anatolii Dybets/Сергій Притула/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2061
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду