detector.media
14.07.2021 16:03
Рада перейменувала День захисника України
Рада перейменувала День захисника України
Закон сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців на військовій службі.

Верховна Рада 14 липня 2021 року підтримала законопроєкт №2325 «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України», який передбачає перейменування державного свята День захисника України, яке відзначається 14 жовтня, на День захисників і захисниць України. Проєкт закону підтримали 317 народних депутатів.

Ініціаторка закону, народна депутатка від «Слуги народу» Марина Бардіна в пояснювальній записці писала, що він сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків — захисників незалежності і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 18 серпня 2020 року Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України дозволило, за бажанням, вказувати в фемінітиві назву професії в кадрових документах. 16 вересня 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію комунікації в сфері гендерної рівності.

За даними ІМІ, станом на березень 2021 року більшість українських журналістів (63%) постійно вживають фемінітиви у своїх матеріалах. Водночас 78% журналістів не стежать за балансом чоловіків і жінок у своїх матеріалах. Вони аргументували це тим, що для них важливі спеціалісти, а не їхня стать.

У травні 2021 року координатор проєктів ОБСЄ в Україні повідомив, що в Україні видали порадник «Як наблизити свою редакцію та контент до гендерної чутливості».

Малюнок: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY