З кумедних персонажів ми перетворилися на злих воїнів

14 Жовтня 2018
1265
14 Жовтня 2018
14:02

З кумедних персонажів ми перетворилися на злих воїнів

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
1265
Нас сприймали як таких собі кумедних персонажів, які варять і їдять густий борщ, п'ють міцну горілку з перцем, закушуючи салом і солоними огірками, співають сентиментальних пісень і танцюють гопака. Балакають недорікуватим варіантом російської мови на зразок Сердючкіного. Коротше, в їхніх очах ми були простакуватими дурниками, котрі через власне глупство проголосили 1991 року незалежність - вони досі насміхаються з цього.
З кумедних персонажів ми перетворилися на злих воїнів

Вони були певні: досить їм прийти зі зброєю, як їх зустрінуть квітами. А якщо хтось наважиться опиратися, то здолають вони цей опір легко і невимушено. Вони або забули про УПА і Холодний Яр, або сприймали це як непорозуміння. Або й взагалі нічого про це не чули.

Власне, з самого початку було майже так, як вони прогнозували. Ми просто психологічно не було готові воювати, бо ніби ж брати. А хіба брати можуть ось так загнати ножа в спину? А потім ми зрозуміли, що це серйозно, що вони прийшли нас вбивати. І ми уперлися. Тисячі добровольців створили свої загони. Тисячі волонтерів почали забезпечувати військо всім необхідним. В процентному відношенні таке забезпечення було значно меншим, ніж державне, але воно показало воїнам, що народ їх підтримує - воно піднесло дух воїнства. Та й неоковирна державна машина теж заворушилася і таки налагодила підтримку армії. Ми добряче заїхали їм по пиці, показавши, що без бою свою країну не здамо.

Тепер песиголовці продовжують з нас іронізувати, правда, виходить не дуже переконливо - з-за іронії вигулькує зненависть. Власне. і ненависть у чистому вигляді вже кипить-шкварчить на їхніх отруйних язиках. Вони лютують, а зробити нічого не можуть. Україна вистояла. Коштувало це нам тисячі загиблих і перетворення добродушної, не злої спільноти у войовничий народ, який навчився ненавидіти і не дозволяє себе ображати. Наша мова, співуча і солов'їна, стала мовою воїнів. І рано чи пізно ми виженемо їх к бісовій матері. 

Тож, честь нашим Захисникам, честь всім причетним, які забезпечили решті країни мирне життя. Забезпечели наше існування. 

Зі святом вас, дорогі наші. 

Слава Україні!!!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду