Білоруське СТВ опублікувало відеосюжет з «замахом» на пропагандиста Григорія Азарьонка

Білоруське СТВ опублікувало відеосюжет з «замахом» на пропагандиста Григорія Азарьонка

3 Липня 2021
3225

Білоруське СТВ опублікувало відеосюжет з «замахом» на пропагандиста Григорія Азарьонка

3225
У відеосюжеті двоє чоловіків, як стверджує закадровий голос, нападають на ведучого «Столичного Телевидения».
Білоруське СТВ опублікувало відеосюжет з «замахом» на пропагандиста Григорія Азарьонка
Білоруське СТВ опублікувало відеосюжет з «замахом» на пропагандиста Григорія Азарьонка

Білоруське «Столичное Телевидение» опублікувала відеосюжет. В ньому, як стверджує закадровий голос, злочинці нападають на ведучого цього каналу Григорія Азарьонка. Про це пише Tut.by у своєму телеграм-каналі.

В опублікованому відео дехто Дмитро Сосновський і ще один неназваний чоловік начебто нападають на чоловіка, який схожий на Азарьонка. Закадровий голос також говорить, що для цієї операції спецслужби залучили «нашого колегу».

«Щоб спіймати злочинців на гарячому, спецслужби вирішили залучити нашого колегу до операції, яка завершилась 1 липня. І зараз на ваших екранах кадри затримання. У машині дехто Дмитро Сосновський і його спільник. Ось вони виходять і прямують у бік Григорія. Як бачите, Азарьонок спокійно йде доріжкою. Але в момент нападу активно захищається», – коментує відеоряд закадровий голос.

Також видання «Наша Ніва» розібрала відеоряд, виділивши кілька цікавих, на думку редакції, моментів:

  • Виконавцями операції називаються Дмитро Сосновський і «його спільник. Ім'я «спільника» не називається, особа не вказується. Чому? Можливо «спільник» - представник силових структур?
  • У машині, звідки виходять Сосновський і «спільник», встановлена ​​відеокамера. Вона записала, як «спільник» виходить зі зброєю, а Сосновський, швидше за все, з порожніми руками.
  • Коли Сосновський і «спільник» наближаються до Азарьонка (на відео не видно, що це саме він, але комплекція схожа), «нападає» саме «спільник». Сосновський стоїть з боку, потім на мить випадає з відео, а зрештою на нього кидаються кілька силовиків.
  • Один з силовиків, який слідував за Азарьонком, був з дитячою коляскою. Коли стався «замах», він відштовхнув коляску в сторону і кинувся на Сосновського.

Нагадаємо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, що 1 липня невідомі скоїли замах на життя ведучого каналу (СТВ) Григорія Азарьонка. 

За словами Лукашенка, пише білоруське державне інформагентство «Белта», Азарьонка намагались захопити та вивезти в ліс.

Також нагадаємо, що портал Tut.by – найбільше незалежне інтернет-ЗМІ у Білорусі. З серпня 2020 року видання висвітлює акції проти режиму Лукашенка.

18 травня 2021 року сайт заблокували на території Білорусі, а рахунки компанії заморозили. Проти керівників незалежного новинного ресурсу порушили кримінальну справу про несплату податкі і затримали 15 осіб.

Наразі відомо про 15 затриманих у справі Tut.by, правозахисні організації Білорусі визнали їх політичними в'язнями. Серед них головред Золотова, журналісти, редактори, інші співробітники медіа-порталу Tut.by, а також директор провайдера Hoster.by.

У червні 2021 року МВС Білорусі звернулось до судових інстанцій країни з вимогою визнати «екстремістськими» всі інформаційні продукти порталу Tut.by.

МВС Білорусі просить включити матеріали порталу до списку «екстремістських» та обмежити доступ до них. Це стосується матеріалів Tut.by, які виходили, або виходять як на порталі, так і матеріалів, розміщених на сторінках видання у соцмережах: Telegram, Viber, Twitter, TikTok, ВКонтакте, Однокласники.

24 червня 2021 року судовий процес щодо визнання порталу Tut.by «екстремістським» призупинено на невизначений термін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3225
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду