Никифоров прокоментував критику останніх пресконференцій Зеленського від журналістів (ДОПОВНЕНО)

Никифоров прокоментував критику останніх пресконференцій Зеленського від журналістів (ДОПОВНЕНО)

9 Липня 2021
3177

Никифоров прокоментував критику останніх пресконференцій Зеленського від журналістів (ДОПОВНЕНО)

3177
Також він розповів, що наразі формування так званого президентського пулу ЗМІ не планується.
Никифоров прокоментував критику останніх пресконференцій Зеленського від журналістів (ДОПОВНЕНО)
Никифоров прокоментував критику останніх пресконференцій Зеленського від журналістів (ДОПОВНЕНО)

На своєму першому після призначення брифінгу прессекретар президента Сергій Никифоров відповів на питання щодо останніх пресконференцій президента України Володимира Зеленського.

Зокрема щодо тої, яка відбувалась в ангарі заводу «Антонов». Йому сказали, що не всі журналісти могли поставити питання. 

Никифоров відповів, що чув та читав багато такої критики. Але немає можливості надати усім слово, а та пресконференція й так була довшою, ніж планувалося.

«Щодо попередніх пресконференцій президента, зокрема стосовно останньої, що пройшла в ангарі заводу «Антонов», то чув від колег і читав у Facebook багато критики, що не всі мали змогу поставити запитання й отримати відповідь. Насправді пресконференція тривала і так набагато довше, ніж була запланована. Я знаю, що пресслужба зробила все можливе, щоб дати президентові можливість відповісти на якомога більше запитань. Просто не можна фізично в якісь розумні часові рамки надати усім можливість поставити запитання та отримати відповідь», – підкреслив прессекретар.

За його словами, те саме стосується й акредитації, бо на події «має бути присутня якась адекватна кількість людей». І саме з цих міркувань, зауважив він, виходить пресслужба, коли запрошує журналістів.

Ще він зазначив, що на найближчі поїздки президента формування так званого президентського пулу ЗМІ не планується.

Також він сказав, що Офіс президента планує регулярно проводити брифінги прессекретаря для представників ЗМІ. І що проведення таких брифінгів, супровід президента та комунікація зі ЗМІ – це його функціонал. 

«Брифінги для ЗМІ - одне з головних завдань, яке на мене поклали. Ми плануємо проводити їх регулярно. Наскільки регулярно - поки що сказати не можу. Офіс президента хоче проводити їх якомога частіше. Це залежатиме від наповнення. Ми не будемо кликати сюди журналістів, якщо нам не буде чого вам розказати», – заявив Никифоров на брифінгу для ЗМІ в п'ятницю, 9 липня.

Нагадаємо, що 24 червня Офіс президента повідомив, що новим речником Володимира Зеленського стане журналіст, ведучий новин на телеканалі «Україна 24» Сергій Никифоров. Конкурс на посаду прессекретаря тривав близько двох місяців. Від початку було близько 70 претендентів.

Ще до офіційного призначення, Никифоров супроводжував Зеленського під час офіційного візиту президента до Литви, який відбувся 6-7 липня.  

Никифоров закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. 

У 2005 році був кореспондентом каналу «К1», у 2006 році – інформаційного каналу «24», у 2006 – 2007 роках – міського телеканалу «Рудана» (м. Кривий Ріг). Також Никифоров працював в українській редакції каналу Euronews у місті Ліон. У 2007–2011 роках Никифоров був кореспондентом телеканалу Перший національний. На каналі «Україна 24» був ведучим новин, і також вів ранкову програму «Ранок чемпіонів».

30 квітня 2021 року радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив «Детектор Медіа», що Юлія Мендель йде з посади речниці президента, тимчасово продовживши виконувати обов'язки до призначення нового прессекретаря.

Подоляк назвав однією з причин звільнення прессекретаря «перехід Мендель на новий професійний рівень». Очікується, що після призначення нового речника Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ.

Юлія Мендель була призначена прессекретарем президента Володимира Зеленського 3 червня 2019 року. До цього Мендель працювала журналісткою на телеканалах ICTV, «Еспресо», «112 Україна», «Інтер», співпрацювала з іноземними ЗМІ – The New York Times, Politico, Vice News, CNBC. Також Мендель була консультанткою з комунікацій в офісі Світового банку в Україні.

У липні 2021 року Юлія Мендель опублікувала уривок власної книги «Кожен із нас президент». У книзі Мендель, зокрема, звернулась до мовного питання та розмірковувала на тему ідентичності українців.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду