Новим прессекретарем Зеленського обрали ведучого з телеканалу «Україна 24», – ЗМІ

Новим прессекретарем Зеленського обрали ведучого з телеканалу «Україна 24», – ЗМІ

23 Червня 2021
21968
23 Червня 2021
19:35

Новим прессекретарем Зеленського обрали ведучого з телеканалу «Україна 24», – ЗМІ

21968
Розглядався також варіант Василя Голованова, який теж працює на телеканалі «Україна 24».
Новим прессекретарем Зеленського обрали ведучого з телеканалу «Україна 24», – ЗМІ
Новим прессекретарем Зеленського обрали ведучого з телеканалу «Україна 24», – ЗМІ

Речником президента Володимира Зеленського стане ведучий з телеканалу олігарха Ріната Ахметова "Україна 24" – це Сергій Никифоров. Про це пишуть «Українська правда», «Бабель» та «Новое время», посилаючись на власні джерела з оточення президента.

Це не єдиний кандидат на цю посаду із телеканалу Ахметова, якого розглядали на Банковій. Коли місце стало вакантним, пише УП, обговорювався варіант Василя Голованова. «Бабель» натомість пише, що іншим імовірним кандидатом був колишній журналіст та комунікаційник Олександр Бондаренко.

Сергій Никифоров раніше також працював на телеканалі Euronews.

«Детектор Медіа» намагається отримати коментар у Нікіфорова щодо його призначення.

Також, за інформацією НВ, конкурс на посаду прессекретаря тривав близько двох місяців. Від початку було близько 70 претендентів. На першому етапі майбутній спікер президента повинен був записати відеозвернення.

Вже на другому етапі залишилось близько 10 осіб. Вони пройшли кілька співбесід у голови Офісу президента Андрія Єрмака і відповідального за медіанапрямок ОП Михайла Подоляка.

Потім кілька фіналістів повинні були виконати завдання як відповідати на критичні запитання журналістів. Після чого, фінальна співбесіда з двома кандидатами відбулася із Зеленським.

Співрозмовник НВ в Офісі президента пояснив, що конкурс на місце прессекретаря президента відбувся в закритій формі, щоб убезпечити кандидатів від атак і безпідставної критики збоку політичних опонентів та інших недоброзичливців.

Нагадаємо, що в Офісі президента припускали, що нового прессекретаря Зеленського можуть оголосити до Дня журналіста, 6 червня.

30 квітня радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив «Детектор Медіа», що Юлія Мендель йде з посади речниці президента, тимчасово продовживши виконувати обов'язки до призначення нового прессекретаря.  

Подоляк назвав однією з причин звільнення прессекретаря «перехід Мендель на новий професійний рівень».

Очікується, що після призначення нового речника Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ.

Юлія Мендель була призначена прессекретарем президента Володимира Зеленського 3 червня 2019 року. До цього Мендель працювала журналісткою на телеканалах ICTV, «Еспресо», «112 Україна», «Інтер», співпрацювала з іноземними ЗМІ – The New York Times, Politico, Vice News, CNBC. Також Мендель була консультанткою з комунікацій в офісі Світового банку в Україні.

«Детектор Медіа» запитав у журналістів і комунікаційників, яким мав би бути речник президента.

Фото: відкриті джерела 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду