Угорщина поскаржилася ПАРЄ на роботу сайту «Миротворець»

Угорщина поскаржилася ПАРЄ на роботу сайту «Миротворець»

22 Червня 2021
1959
22 Червня 2021
09:03

Угорщина поскаржилася ПАРЄ на роботу сайту «Миротворець»

1959
Зокрема, Сійярто каже, що представникам Угорщини, які є в списку «Миротворця», нібито загрожує помста.
Угорщина поскаржилася ПАРЄ на роботу сайту «Миротворець»
Угорщина поскаржилася ПАРЄ на роботу сайту «Миротворець»

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час дебатів у ПАРЄ поскаржився, що робота українського сайту «Миротворець» створює загрози для угорських політиків. Про це пише «Європейська правда».

За його словами, представникам Угорщини, які є в списку «Миротворця», нібито загрожує помста.

Угорський депутат та однопартієць Сійярто Барн Зігмонд попросив міністра прокоментувати ситуацію з правами угорців в Україні. Голова МЗС виділив роботу «Миротворця» як окрему проблему.

«Миротворець – список ворогів, які мають бути покарані, – сказав він. – Я і сам  в цьому списку, але для мене це не проблема, мене захищає контртерористична служба Угорщини. Але ті, хто живуть в Україні, мають більше підстав боятися».

Міністр також вважає, що існування «Миротворця» нібито створює загрози для євродепутатки Андреї Бочкор з Берегова, яку обрали до ЄП за угорською квотою. «Є євродепутатка, яка боїться повернутися додому на різдвяні свята через те, що вона в цьому списку і не захищена», – розповів він.

Сайт «Миротворець» створений у 2014 році, він відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують. Відповідну інформацію про цих осіб «Миротворець» публікує на своєму сайті в розділі «Чистилище».

У 2016 році посли «Великої сімки» озвучили вимогу до Києва закрити сайт, коли на ньому були оприлюднені списки журналістів, у тому числі західних, які, виконуючи професійні обов’язки, змушені були отримувати акредитацію від підтримуваного Росією угруповання «ДНР». Через це сайт оголосив про своє закриття, але згодом відновив роботу.

У вересні 2018 року до бази сайту «Миротворець» потрапив очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Причиною внесення Сійярто в «чистилище» став «замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройних вторгненням в Україну». У МЗС Угорщини заявили, що внесення Сійярто в базу «Миротворця» свідчить про «антиугорські настрої в Україні».

У листопаді 2019 року колишній «народний мер» окупованої Горлівки Донецької області Едуард Матюха, який виявився розвідником Головного управління розвідки Міністерства оборони України, повідомив, що сайт «Миротворець» було створено з його подачі.

За даними ЗМІ, у лютому 2021 року єврокомісар від Угорщини Олівер Варгеї на засідання Ради асоціації ЄС-Україна вимагав від Києва закрити сайт «Миротворець». У березні 2021 року Міністерство внутрішніх справ України заявило, що їхні структурні підрозділи не здійснюють підтримку роботи сайту «Миротворець».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1959
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду