МВС не взаємодіє з сайтом «Миротворець» та не використовує його дані – заява

МВС не взаємодіє з сайтом «Миротворець» та не використовує його дані – заява

11 Березня 2021
2493
11 Березня 2021
08:23

МВС не взаємодіє з сайтом «Миротворець» та не використовує його дані – заява

2493
Заяві МВС передував заклик Європарламенту заборонити діяльність сайту «Миротворець».
МВС не взаємодіє з сайтом «Миротворець» та не використовує його дані – заява
МВС не взаємодіє з сайтом «Миротворець» та не використовує його дані – заява

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що їхні структурні підрозділи не здійснюють підтримку роботи сайту «Миротворець». Про це повідомили у МВС у відповідь на запит Радіо Свобода.

«Інформаційні ресурси єдиної інформаційної системи МВС із даними центру "Миротворець" не інтегруються, взаємодія з центром "Миротворець" не здійснюється і його інформація у діяльності не використовується», – йдеться в повідомленні.

Таку відповідь МВС надало на запит Радіо Свобода про офіційну позицію міністерства щодо заклику Європарламенту заборонити діяльність сайту «Миротворець». Заклик міститься в резолюції Європарламенту щодо України від 11 лютого 2021 року.

«Європарламент закликає владу рішуче засудити та заборонити діяльність екстремістських груп і вебсайтів, таких як "Миротворець", які розпалюють напруженість у суспільстві та неправомірно використовують особисті дані сотень людей, включаючи журналістів, політиків і членів меншин», – говориться в повідомленні.

Сайт «Миротворець» створений у 2014 році, він відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують. Відповідну інформацію про цих осіб «Миротворець» публікує на своєму сайті в розділі «Чистилище».

У 2016 році посли «Великої сімки» озвучили вимогу до Києва закрити сайт, коли на ньому були оприлюднені списки журналістів, у тому числі західних, які, виконуючи професійні обов’язки, змушені були отримувати акредитацію від підтримуваного Росією угруповання «ДНР». Через це сайт оголосив про своє закриття, але згодом відновив роботу.

У вересні 2018 року до бази сайту «Миротворець» потрапив очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Причиною внесення Сійярто в «чистилище» став «замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройних вторгненням в Україну». У МЗС Угорщини заявили, що внесення Сійярто в базу «Миротворця» свідчить про «антиугорські настрої в Україні».

За даними ЗМІ, у лютому 2021 року єврокомісар від Угорщини Олівер Варгеї на засідання Ради асоціації ЄС-Україна вимагав від Києва закрити сайт«Миротворець».

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2493
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду