На Закарпатті невідомі розклеїли листівки з погрозами українцям угорського походження

3 Травня 2021
2723
3 Травня 2021
11:58

На Закарпатті невідомі розклеїли листівки з погрозами українцям угорського походження

2723
На провокативних листівках слово «української» написано з помилкою.
На Закарпатті невідомі розклеїли листівки з погрозами українцям угорського походження

Поліцейські виявили, що у місті Берегово Закарпатської області невідомі розклеїли листівки провокативного характеру. Про це йдеться на сайті Нацполіції. За цим фактом проводиться досудове розслідування.

Поліцейські Берегова зафіксували факт поширення листівок з погрозами українцям угорського походження. Провокативні надписи виявили на кількох будинках місцевих жителів.

Слідчі поліції кваліфікують такі дії зловмисників за ч.2 ст.161 Кримінального кодексу України, тобто порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності, поєднані з погрозами. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Наразі поліцейські вживають заходів для встановлення причетних до злочину осіб.

Сайт «Новини Закарпаття» припускає, що це чергова провокація російських спецслужб з метою загострити міжнаціональну ситуацію на Закарпатті.

«Тут поки що невідомі особи розклеїли по місту листівки, які були зроблені на жовто-блакитному фоні. На листівках був антиугорський текст з погрозами. Листівки повинні були сприйматися як погроза українських націоналістів угорській меншині. Однак, цілком очевидно, що це справа рук російських спецслужб. Вони навіть зробили на листівки характерну для росіян помилку, написавши замість слова українсЬкої слово українЬскої. Це вже не вперше, коли Росія намагається посварити угорців та українців на Закарпатті», – йдеться на сайті «Новини Закарпаття».

Як писав «Детектор медіа», угорський єврокомісар вимагав від України закрити «Миротворець», погрожуючи наслідками.

Раніше Служба безпеки України в Закарпатській області відкрила кримінальне провадження за фактом позначення у виданні «Kárpátalja» частини Закарпатської області як угорської території.

Нагадаємо, директор газети KISZO Юрій Дунда зазначав, що насправді угорців Закарпаття дуже цікавить українська політика.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2723
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду