Уряд Угорщини поширив ролик, де Крим зображено як частину Росії. МЗС України зреагувало

Уряд Угорщини поширив ролик, де Крим зображено як частину Росії. МЗС України зреагувало

3 Червня 2023
2859
3 Червня 2023
12:35

Уряд Угорщини поширив ролик, де Крим зображено як частину Росії. МЗС України зреагувало

2859
У ролику угорська влада закликає до негайних переговорів заради миру в Україні.
Уряд Угорщини поширив ролик, де Крим зображено як частину Росії. МЗС України зреагувало
Уряд Угорщини поширив ролик, де Крим зображено як частину Росії. МЗС України зреагувало

Угорська влада оприлюднила ролик, в якому закликає до якнайшвидшого миру в Україні. При цьому у відео Крим зображено як частина території Росії. Про це пише «Європейська правда» із посиланням на повідомлення в угорських опозиційних медіа.

«Десятки тисяч дітей залишилися сиротами, сотні тисяч будинків зруйновані, понад десять мільйонів людей були змушені покинути свої домівки, але війна триває і може легко стати глобальною», — говорить закадровий голос.

 

«Досить війни, тільки припинення вогню може покласти край розрусі, тільки мирні переговори можуть врятувати життя. Настав час для миру», — закликають у ролику.

Ці слова супроводжуються нетитрованими відео із зображенням дітей і жінок-біженців, танків, а також карти України, яка чомусь не охоплює територію Криму.

Офіційно Угорщина, як і переважна більшість держав світу, не визнає протиправної анексії Криму Росією у 2014 році, нагадує «Європейська правда».

Читайте також:

(ОНОВЛЕНО)

Угорщина має припинити провокації та дотримуватися своїх зобов'язань як член ООН, ЄС і НАТО, — так МЗС України зреагувало на ролик із «російським» Кримом, повідомляє ZN.ua.

«Позначення Кримського півострова територією, яка не входить до складу України, суперечить неодноразово заявленій позиції офіційного Будапешта про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. 

А підігрування агресивній політиці росії не сприяє швидшому відновленню миру в Європі, за який угорський уряд виступає на публіці», — наголосили у міністерстві.

На доручення міністерства тимчасовий повірений України в Угорщині Іштван Балог здійснив офіційний демарш перед угорською стороною.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка відмовився від участі в Х Театральній Олімпіаді в Будапешті (Угорщина), яка триватиме до 1 липня. Таке рішення адміністрація театру ухвалила після того, як стало відомо, що у програмі фестивалю братиме участь вистава «REX» у постановці художнього керівника Александрінського театру Валерія Фокіна.

Крім того, ми публікували основні результати дослідження «Протидія наративам російської пропаганди про Україну в західних медіа», проведеного Львівським медіафорумом у грудні 2022-го — березні 2023 року.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2859
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду