Разумков відповів на вимогу ООН закрити сайт «Миротворець»

Разумков відповів на вимогу ООН закрити сайт «Миротворець»

18 Жовтня 2019
4984
18 Жовтня 2019
12:45

Разумков відповів на вимогу ООН закрити сайт «Миротворець»

4984
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відповів на вимогу моніторингової місії ООН з прав людини в Україні про закриття сайта «Миротворець», сказавши, що парламент не уповноважений ініціювати закриття будь-яких інтернет-ресурсів.
Разумков відповів на вимогу ООН закрити сайт «Миротворець»
Разумков відповів на вимогу ООН закрити сайт «Миротворець»

Про це він заявив на брифінгу 17 жовтня, передає «Укрінформ».

«Парламент не може долучатися до таких процесів – закривати як інформаційні, так і інші сайті. У нас таких повноважень немає, і я не впевнений, що вони й потрібні Верховній Раді», – повідомив Дмитро Разумков.

Він також закликав усі українські медіа та інформаційні ресурси діяти в рамках законодавства.

«Мені б дуже хотілося, щоб усі засоби масової інформації, і не тільки ЗМІ, тому що є різне сприйняття цього сайту ("Миротворець", –- ДМ): хтось називає його засобом масової інформації, хтось – просто сайтом, працювали виключно в законодавчому полі та не шкодили інтересам нашої держави. Тому що, якщо звертаються такі поважні моніторингові місії, то не зважати на їх зауваження теж некоректно і неправильно», – додав він.

Нагадаємо, заступник голови моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Бенджамін Моро під час засідання комітету Верховної Ради з питань свободи слова 16 жовтня закликала український парламент ініціювати закриття сайту «Миротворець», пояснивши це ти, що він містить особисті дані осіб, що є порушенням законодавства і становить небезпеку.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4984
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду