Законопроєкт про олігархів направлений особисто проти Порошенка – партія «ЄС»

Законопроєкт про олігархів направлений особисто проти Порошенка – партія «ЄС»

3 Червня 2021
4240
3 Червня 2021
16:37

Законопроєкт про олігархів направлений особисто проти Порошенка – партія «ЄС»

4240
Партія Петра Порошенка вважає, що законопроєкт «має на меті захоплення влади шляхом присвоєння Зеленському позаконституційних диктаторських повноважень».
Законопроєкт про олігархів направлений особисто проти Порошенка – партія «ЄС»
Законопроєкт про олігархів направлений особисто проти Порошенка – партія «ЄС»

Партія «Європейська солідарність» вважає, що законопроєкт президента України Володимира Зеленського про олігархів спрямований виключно проти п’ятого президента Петра Порошенка і «жодних справжніх олігархів не обмежує».

«Європейська солідарність» у коментарі Українській правді заявила, що з точки зору Зеленського олігархами є ті, «хто не подобається йому особисто – і, безумовно, Порошенко у цьому списку знаходиться на першій позиції».

«Зеленський намагається будь-яким способом позбутися Порошенка… До початку політичної діяльності Порошенко досяг певних вершин в бізнесі, але жоден з його активів не було отримано шляхом приватизації. Компанії, створені Порошенком, ніколи не мали та не мають монопольного статусу на жодному з ринків. Вони не користувалися пільгами з державного бюджету чи доступом до природніх ресурсів, не здійснювали і не здійснюють тіньового політичного впливу...», – говориться в заяві.

У «ЄС» вважають, що президентський законопроєкт «має на меті захоплення влади шляхом присвоєння Зеленському позаконституційних диктаторських повноважень».

«Де у позасудовий спосіб будуть призначатися правильні або неправильні політики, а контрольований Зеленським регулятор без суду визначатиме доброчесність чи недоброчесність ЗМІ, що означатиме як наслідок захоплення владою незалежних ЗМІ лише тому, що їх редакційна політика не подобається Зеленському. На жаль, цей законопроект викликає абсолютно тотожні аналогії з сучасною Росією та Білоруссю», – говориться у заяві.

У партії Порошенка також заявили, що Зеленський став президентом «саме на гроші олігарха Коломойського» і прийшов до влади «завдяки потужній підтримці телеканалів Коломойського, Медведчука та інших олігархів».

Нагадаємо, що Петро Порошенко є власником каналу Прямий та 5 каналу. 

2 червня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів.  Президент визначив його як невідкладний.

Текст законопроєкту про олігархів оприлюднений на сайті парламенту. За даними ЗМІ, у випадку ухвалення закону про олігархів, Україну може чекати «великий перерозподіл медіа».

15 квітня президент Зеленський виступив з ініціативою розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до олігархів в України можна віднести 13 осіб, прізвища яких він відмовився назвати.

В колонці для сайту «Фокус» президент Зеленський висловив думку, що в країні зменшилась кількість олігархів, бо з відповідного списку вибув лідер «ОПЗЖ», нардеп Віктор Медведчук.

20 травня під час великої пресконференції Зеленський повідомив, що готується спеціальний законопроєкт, який має на меті послаблення впливу олігархів на медіа.

Ще до появи законопроєкту на сайті Ради його текст  опинився у розпорядженні редакції ZN.UA. Після аналізу його основних положень видання зробило висновок, що «наступним кроком після ухвалення його законопроєкту має стати великий розпродаж українських медіа», які належать «олігархам».

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що трактування редакцією ZN.UA змісту законопроєкту є «фантазіями», його остаточний варіант може змінитися після всіх етапів законодавчої роботи.

У відповідь редакція ZN.UA заявила, що буде тільки «за», якщо команда Володимира Зеленського, отримавши реакцію на свою «хитро-убогу нормотворчість», відкоригує законопроєкт.

Фото: Петро Порошенко/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4240
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
flasictic
576 дн. тому
Cialis 10mg Dosage is stromectol over the counter
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду