Зеленський допустив розгляд питання про олігархів на всеукраїнському референдумі

Зеленський допустив розгляд питання про олігархів на всеукраїнському референдумі

7 Червня 2021
1591
7 Червня 2021
11:54

Зеленський допустив розгляд питання про олігархів на всеукраїнському референдумі

1591
Володимир Зеленський: За моєї каденції ми позбудемось всіх олігархів.
Зеленський допустив розгляд питання про олігархів на всеукраїнському референдумі
Зеленський допустив розгляд питання про олігархів на всеукраїнському референдумі

Президент України Володимир Зеленський допустив винесення питання про олігархів на всеукраїнський референдум, якщо розгляд відповідного законопроєкту буде саботуватись у парламенті.

Під час спілкування з журналістами на полях форуму «Україна 30» Зеленський зазначив, що олігархи «політично забруднюють імідж» країни за кордоном.

«За моєї каденції ми позбудемось всіх олігархів…Якщо я буду бачити вплив цих людей на парламент України з приводу неголосування, збивання, зміни або відтермінування цього законопроекту, то мені потрібна буде тоді підтримка суспільства. І саме тоді я винесу питання про олігархів на референдум. Але я вважаю, що це зовсім не питання референдуму», – заявив Зеленський.

2 червня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів.  Президент визначив його як невідкладний.

Текст законопроєкту про олігархів оприлюднений на сайті парламенту. За даними ЗМІ, у випадку ухвалення закону про олігархів, Україну може чекати «великий перерозподіл медіа».

15 квітня президент Зеленський виступив з ініціативою розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до олігархів в України можна віднести 13 осіб, прізвища яких він відмовився назвати.

В колонці для сайту «Фокус» президент Зеленський висловив думку, що в країні зменшилась кількість олігархів, бо з відповідного списку вибув лідер «ОПЗЖ», нардеп Віктор Медведчук.

Партія «Європейська Солідарність» вважає, що законопроєкт про олігархів направлений особисто проти п'ятого президента Петра Порошенка, головною його метою нібито «є узурпація Володимиром Зеленським влади».

Український бізнесмен та медіавласник Ігор Коломойський заявив, що «морально готовий» потрапити до офіційного реєстру олігархів.

Пресслужба Ріната Ахметова заявила, що бізнесмен не є олігархом, а є «найбільшим інвестором» в економіку країни.

Фото: пресслужба президента України 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1591
Читайте також
11.06.2021 13:06
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду