Пєсков про судовий процес над Медведчуком: Втручатись не будемо

Пєсков про судовий процес над Медведчуком: Втручатись не будемо

14 Травня 2021
2346
14 Травня 2021
14:53

Пєсков про судовий процес над Медведчуком: Втручатись не будемо

2346
Дмитро Пєсков назвав Медведчука одним з українських політиків, який «дотримується точки зору про необхідність нормалізації взаємовигідних відносин між Росією і Україною».
Пєсков про судовий процес над Медведчуком: Втручатись не будемо
Пєсков про судовий процес над Медведчуком: Втручатись не будемо

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва не буде втручатись в судовий процес над нардепом та лідером «ОПЗЖ» Віктором Медведчуком, який є кумом Володимира Путіна.

Пєсков заявив, що РФ хоче впевнетись, що процес не є спробою «зачистки політичного поля» в Україні.

«Ми дивимося, як розвиваються події в Україні. Зрозуміло, ми жодним чином не збираємося втручатися, але хочемо бути впевнені, що мова не йде про політичне полювання на відьом», – цитує Пєскова Інтерфакс.

На запитання, ким є Медведчук для президента РФ Володимира Путіна і чи мають місце якісь особисті відносини між ними, Пєсков відповів наступне:

«Він для Путіна є одним з українських політиків, який, на відміну від багатьох інших, дотримується точки зору про необхідність нормалізації взаємовигідних відносин між Росією і Україною…Ви знаєте, що вони знають один одного. Вони неодноразово зустрічалися. Ви знаєте, що в цьому разі Медведчук не на словах, а на ділі реалізує цю свою позицію. Але при цьому, ще раз повторюю, він залишається українським політиком», – сказав Пєсков.

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Термін домашнього арешту Медведчука триватиме до 9 липня 2021 року. Також суд зобов'язав Медведчука здати закордонні паспорти.

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Підозру нардепам оголосили 11 травня за трьома епізодами.

Один із них стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

11 травня СБУ проводила обшуки у київському будинку Медведчука та в офісі «ОПЗЖ». Точне місцезнаходження Тараса Козака наразі невідоме, за словами Медведчука, його однопартієць знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

У лютому 2021 року Україна запровадила проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко санкції за фінансування тероризму.

Також у лютому 2021 року рішенням РНБО були запроваджені санкції проти соратника Медведчука Тараса Козака, які передбачають закриття каналів «112 України», ZIK та NewsOne.

Фото: пресслужба президента Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2346
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду