У Криму «суд» зняв з розгляду скаргу на арешт журналіста Єсипенка – адвокат

У Криму «суд» зняв з розгляду скаргу на арешт журналіста Єсипенка – адвокат

23 Квітня 2021
1764
23 Квітня 2021
14:01

У Криму «суд» зняв з розгляду скаргу на арешт журналіста Єсипенка – адвокат

1764
За словами адвоката Ладіна, зараз стан Єсипенка «більш-менш» нормальний, психологічний і фізичний вплив проти нього припинився.
У Криму «суд» зняв з розгляду скаргу на арешт журналіста Єсипенка – адвокат
У Криму «суд» зняв з розгляду скаргу на арешт журналіста Єсипенка – адвокат

Підконтрольний Росії «Верховний суд Криму» припинив провадження за скаргою колишнього адвоката за призначенням Віолетти Сінеглазової на арешт позаштатного співробітника Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Про це в коментарі «Крим.Реалії» повідомив незалежний адвокат Олексій Ладін.

«Сьогодні відбувся розгляд апеляційної скарги адвоката за призначенням Владислава Єсипенко на обрання запобіжного заходу Київським районним судом Сімферополя. Хочу зазначити, що 6-го квітня Владислав Єсипенко заявив відвід Віолетті Сінеглазовій, вона також заявила самовідвід, який суд задовольнив», – розповів Ладін.

За даними адвоката, Владислав Єсипенко заявив про зняття з розгляду скарги Віолетти Сінеглазової. «Суд» цю заяву задовольнив. Адвокат уточнив, що зараз стан Єсипенко «більш-менш» нормальний.

Після того, як він публічно заявив, що до нього застосовували тортури співробітники ФСБ Росії, психологічний і фізичний вплив припинився. Коментарі Сінеглазової щодо рішення суду відсутні.

6 квітня заарештований окупантами Владислав Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці. 

Пізніше видання «Крим.Реалії» опублікувало лист Єсипенка, в якому він стверджує, що співробітники ФСБ катували його струмом, «біль був такий сильний, що очі вибухали вогнями, а мозок наче закипав». Представники ФСБ РФ намагалися вибити з нього зізнання і змушували обмовити себе.

Адвокат Олексій Ладін заявив, що співробітники ФСБ Росії погрожували Єсипенку розправою після того, як він на «суді» в Криму він звинуватив російські спецслужби в тортурах. 

10 березня 2021 року в окупованому Криму силовики Федеральної служби безпеки Росії затримали Єлизавету Павленко та фрілансера «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка, які 9 березня брали участь в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. 

12 березня Єсипенка арештували на два місяці, до 11 травня. Йому інкримінують ч.1. ст. 223-1 (незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, його основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а так само незаконне виготовлення боєприпасів) Кримінального кодексу Росії. 

У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України». Служба зовнішньої розвідки України вважає, що «ФСБ створює потрібний Кремлю фон для "святкування" роковин окупації Криму».

Прокуратура АР Крим та Севастополя відкрила кримінальне провадження про незаконне позбавлення волі через незаконний арешт Єсипенка.

Фото з особистого архіву Владислава Єсипенка 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1764
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду