8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму

8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму

28 Квітня 2021
1162
28 Квітня 2021
19:16

8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму

1162
Фестиваль відбудеться у гібридному форматі – із показами в кінотеатрах та онлайн.
8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму
8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму

Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму 2021 року. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

Цьогоріч «Чілдрен Кінофест» відбудеться у гібридному форматі: частина фільмів буде показана в кінотеатрах з 28 травня до 2 червня (перелік кінотеатрів буде оголошено в травні), частина – на сайті з 28 травня до 6 червня.

До конкурсної програми увійшли сім фільмів. З них аудиторія обере переможця шляхом голосування після перегляду.

Фільмом-відкриттям «Чілдрен Кінофесту» в кінотеатрах стане фантастична анімаційна стрічка Анатолія Лавренішина «Віктор_Робот». У цьогорічній конкурсній програмі вона представляє Україну.

Раніше мультфільм відзначили Призом глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю та Премією «Кіноколо». Події фільму розгортаються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає.

У кінотеатрах будуть продемонстровані ще три картини з конкурсної програми.

Серед них – відзначена Баварською та Німецькою кінопреміями родинна історична драма «Як Гітлер вкрав рожевого кролика». Стрічка розповідає про 9-річну дівчинку, сім’я якої змушена тікати з Німеччини після приходу до влади нацистів.

Французько-бельгійський фільм «Полі» розповість про пригоди двох друзів – дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.

У справжню кіноподорож Данією відправить глядачів комедія «Хлопчик-гусак» –найкраща дитяча стрічка 2020 року за версією Данської кіноакадемії.

Ще три фільми конкурсної програми будуть продемонстровані онлайн:

  • нідерландська сімейна комедія «Джекі та Опієн»
  • норвезька пригодницька документальна картина «Арктичні верблюди»
  • шведська фантастична стрічка «Самі в космосі».

На ретроспективному показі, який проходитиме в кінотеатрах та онлайн, покажуть пригодницький анімаційний фільм «Лисенятко Вук». Угорська стрічка, знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, побачила світ у 1981-му. Вук став натхненням для іміджу цьогорічного «Чілдрен Кінофесту».

Фільмом закриття фестивалю буде українська фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка, яка є минулорічним переможцем «Чілдрен Кінофесту». Головний герой фільму – 12-річний школяр Макс. Він знаходить балончик з нанофарбами і малює графіті собаки. Неочікувано малюнок оживає та перетворюється на пса-наноробота з суперможливостями.

У рамках «Чілдрен Кінофесту» також буде показано 20 стрічок-фіналістів П'ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми. Переможців визначить журі українських кінематографістів, а глядачам запропонують обрати переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій». Фіналістів буде оголошено 19 травня.

Почесною амбасадоркою фестивалю у 2021 році стала співачка й авторка пісень Христина Соловій.

Місія «Чілдрен Кінофесту» – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів. Відвідування показів та онлайн-перегляди – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті.

Ілюстрація від пресслужби фестивалю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1162
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду