В Україні стартував 8-й Чілдрен Кінофест

В Україні стартував 8-й Чілдрен Кінофест

28 Травня 2021
2374
28 Травня 2021
19:00

В Україні стартував 8-й Чілдрен Кінофест

2374
Фестиваль відкрили допрем’єрним показом мультфільму «Віктор_Робот».
В Україні стартував 8-й Чілдрен Кінофест
В Україні стартував 8-й Чілдрен Кінофест

У київському кінотеатрі «Київська Русь» 28 травня відбулася церемонія відкриття 8-го Міжнародного фестивалю кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест». Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

Фестиваль відкрили допрем’єрним показом українського анімаційного фільму «Віктор_Робот», який глядачам презентували режисер і художник-постановник Анатолій Лавренішин, композитор Антон Байбаков, продюсер виробництва Сергій Мельніченко, продюсерка Олена Голубєва, авторка тексту діалогів та пісень Марися Нікітюк, актори озвучки Марія Аглоткова, Василь Мазур, Віктор Жданов, Антон Слєпаков, Доктор Звук.

Частина місць на церемонію відкриття, як і на інші покази фестивалю, була надана юним глядачам із соціально незахищених верств населення: дітям з інвалідністю, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

Почесною амбасадоркою фестивалю у 2021 році стала співачка й авторка пісень Христина Соловій. Захід проходить безкоштовно в кінотеатрах понад 20 українських міст до 2 червня, а також онлайн на сайті online.childrenkinofest.com до 6 червня.

До конкурсної програми ввійшло сім дитячих фільмів, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Фільм-переможець оголосять на онлайн-церемонії закриття фестивалю 6 червня.

Нагадаємо, 8 квітня Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму 2021 року. До конкурсної програми увійшли сім фільмів. З них аудиторія обере переможця шляхом голосування після перегляду. Цьогоріч «Чілдрен Кінофест» відбудеться у гібридному форматі: частина фільмів буде показана в кінотеатрах з 28 травня до 2 червня, частина – на сайті з 28 травня до 6 червня. Фестиваль організовано компанією «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно і UNICEF.

Режисер Аркадій Непиталюк із сім'єю

Акторка Катерина Молчанова

Фото: Чілдрен Кінофест

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2374
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду