«Чілдрен Кінофест» оголосив п'ятий конкурс фільмів, знятих дітьми

«Чілдрен Кінофест» оголосив п'ятий конкурс фільмів, знятих дітьми

12 Жовтня 2020
1528
12 Жовтня 2020
18:27

«Чілдрен Кінофест» оголосив п'ятий конкурс фільмів, знятих дітьми

1528
Прийом заявок триватиме з 12 жовтня 2020 року до 4 травня 2021 року включно. Двадцять фільмів-фіналістів покажуть у містах-учасниках фестивалю в рамках VІІІ «Чілдрен Кінофесту».
«Чілдрен Кінофест» оголосив п'ятий конкурс фільмів, знятих дітьми
«Чілдрен Кінофест» оголосив п'ятий конкурс фільмів, знятих дітьми

Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив п'ятий конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

До участі приймаються стрічки, створені дітьми 7-14 років, тривалістю від 1 до 8 хвилин, без жанрових і тематичних обмежень. Для подачі роботи на конкурс потрібно завантажити готове відео на один із безкоштовних онлайн-сервісів і заповнити заявку на сайті.

Цьогоріч конкурс змінив правила та буде відбирати виключно художні фільми. Також запроваджено поділ на ігрові фільми та анімацію – у кожній категорії будуть окремі грошові призи. Це дозволить конкурсу представити глядачам та журі вдвічі більше робіт та оголосити більше переможців.

Прийом заявок триватиме з 12 жовтня 2020 року до 4 травня 2021 року включно. Кожен учасник може подати на конкурс до 5 робіт. Двадцятка фіналістів, обрана селективною комісією, буде оголошена 19 травня 2021 року.

Двадцять фільмів-фіналістів покажуть у містах-учасниках фестивалю у рамках VІІІ «Чілдрен Кінофесту».

Переможця назвуть 6 червня 2021 року під час церемонії закриття фестивалю. Автор найкращого українського дитячого фільму отримає 15 тис. грн, приз глядацьких симпатій складе 8 тис. грн, а творці найкращих дитячих ігрових та анімаційних фільмів у категоріях 7-10 та 11-14 років отримають по 4 тис. грн.

На четвертий конкурс фільмів, знятих дітьми, у 2019-2020 роках було подано понад 220 заявок. Переможцем став фільм «Сузір’я Єдинорога» 14-річної Влади Березанської з Фастова про вплив соціальних мереж на сучасних підлітків.

У 2020 році у зв'язку з пандемією фестиваль кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» вперше відбувся онлайн: на безкоштовні покази зареєструвалося понад 20 тисяч глядачів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1528
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду