«Чілдрен Кінофест 2021» оголосив переможців

«Чілдрен Кінофест 2021» оголосив переможців

9 Червня 2021
1509
9 Червня 2021
08:51

«Чілдрен Кінофест 2021» оголосив переможців

1509
Восени фільми-фіналісти можна буде переглянути на ютуб-каналі фестивалю.
«Чілдрен Кінофест 2021» оголосив переможців
«Чілдрен Кінофест 2021» оголосив переможців

8-й Міжнародний фестиваль кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» 6 червня оголосив переможців, гран-прі за підсумками глядацького голосування отримала пригодницька стрічка «Полі» спільного виробництва Франції та Бельгії.

У межах фестивалю вп’яте відбувся Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 180 заявок з усієї України, серед яких обрали 16 фіналістів.

Звання Найкращого українського дитячого фільму року та нагороду у розмірі 15 тисяч гривень отримала робота «Мелісса» 14-річного Матвія Глазунова з міста Ізюм. Найкращою стрічкою у категорії від 7 до 10 років стала анімація «БУЖОК і червона помада» 8-річної Єви Лисюк із Києва. У категорії від 11 до 14 років були обрані Найкращий анімаційний фільм – «У пошуках друга» (Ірина Вертюк, 13 років, Миколаїв) та Найкращий ігровий фільм – «Зупини це!» (Аріна Горієва, 14 років,  Дніпро). Переможці в цих категоріях отримали по 4000 гривень. «Зупини це!» також отримав приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів, та нагороду у розмірі 8000 гривень.

Чілдрен Кінофест цього року вперше відбувся у гібридному форматі. Покази у 23-х містах відвідало майже 17 тисяч глядачів. Онлайн-програму переглянули понад вісім тисяч глядачів по всій Україні. Восени фільми-фіналісти можна буде переглянути на ютуб-каналі Чілдрен Кінофесту.

Нагадаємо, 28 травня відбулася церемонія відкриття 8-го Міжнародного фестивалю кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест». Фестиваль відкрили допрем’єрним показом мультфільму «Віктор_Робот».

Фото: Чілдрен Кінофест

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1509
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду