detector.media
28.04.2021 19:16
8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму
8-й Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму
Фестиваль відбудеться у гібридному форматі – із показами в кінотеатрах та онлайн.

Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив програму 2021 року. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

Цьогоріч «Чілдрен Кінофест» відбудеться у гібридному форматі: частина фільмів буде показана в кінотеатрах з 28 травня до 2 червня (перелік кінотеатрів буде оголошено в травні), частина – на сайті з 28 травня до 6 червня.

До конкурсної програми увійшли сім фільмів. З них аудиторія обере переможця шляхом голосування після перегляду.

Фільмом-відкриттям «Чілдрен Кінофесту» в кінотеатрах стане фантастична анімаційна стрічка Анатолія Лавренішина «Віктор_Робот». У цьогорічній конкурсній програмі вона представляє Україну.

Раніше мультфільм відзначили Призом глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю та Премією «Кіноколо». Події фільму розгортаються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає.

У кінотеатрах будуть продемонстровані ще три картини з конкурсної програми.

Серед них – відзначена Баварською та Німецькою кінопреміями родинна історична драма «Як Гітлер вкрав рожевого кролика». Стрічка розповідає про 9-річну дівчинку, сім’я якої змушена тікати з Німеччини після приходу до влади нацистів.

Французько-бельгійський фільм «Полі» розповість про пригоди двох друзів – дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.

У справжню кіноподорож Данією відправить глядачів комедія «Хлопчик-гусак» –найкраща дитяча стрічка 2020 року за версією Данської кіноакадемії.

Ще три фільми конкурсної програми будуть продемонстровані онлайн:

На ретроспективному показі, який проходитиме в кінотеатрах та онлайн, покажуть пригодницький анімаційний фільм «Лисенятко Вук». Угорська стрічка, знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, побачила світ у 1981-му. Вук став натхненням для іміджу цьогорічного «Чілдрен Кінофесту».

Фільмом закриття фестивалю буде українська фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка, яка є минулорічним переможцем «Чілдрен Кінофесту». Головний герой фільму – 12-річний школяр Макс. Він знаходить балончик з нанофарбами і малює графіті собаки. Неочікувано малюнок оживає та перетворюється на пса-наноробота з суперможливостями.

У рамках «Чілдрен Кінофесту» також буде показано 20 стрічок-фіналістів П'ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми. Переможців визначить журі українських кінематографістів, а глядачам запропонують обрати переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій». Фіналістів буде оголошено 19 травня.

Почесною амбасадоркою фестивалю у 2021 році стала співачка й авторка пісень Христина Соловій.

Місія «Чілдрен Кінофесту» – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів. Відвідування показів та онлайн-перегляди – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті.

Ілюстрація від пресслужби фестивалю

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY