Проросійські тролі писали коментарі під текстами англійських ЗМІ для дезінформації України - МЗС Великобританії

3 Травня 2021
1699
3 Травня 2021
10:32

Проросійські тролі писали коментарі під текстами англійських ЗМІ для дезінформації України - МЗС Великобританії

1699
Коментарі писали для того, щоб створити картинку підтримки суспільством агресії проти України.
Проросійські тролі писали коментарі під текстами англійських ЗМІ для дезінформації України - МЗС Великобританії

Міністр закордонних справ Домінік Рааб звинуватив Росію в «украй поганій поведінці» та заявив, що Великобританія веде «виснажливу роботу» з Володимиром Путіним через фейкові новини і дезінформацію, пише Lb.ua, з посиланням на The Times

Ініційоване МЗС Британії дослідження показало, що проросійські тролі роблять провокаційні заяви у коментарях під текстами The Times, Daily Mail. The Sun та Daily Express, щоб створити хибне уявлення про те, що суспільство нібито підтримує агресію Росії відносно України. 

Рааб додав, що країни G7 розглянуть шляхи створення швидкого реагування для протидії російській пропаганді, пише Reuters.

«Ми бачимо, як ця брехня та пропаганда чи фейкові новини поширюються, ми можемо не тільки індивідуально, а й разом зібратися, щоб дати спростування та відверто повідомити правду мешканцям цієї країни, а також Росії, Китаю та всьому світові», - заявив Рааб. 

Великобританія найближчим часом посилить боротьбу з російською пропагандою на тлі результатів дослідження про російську фабрику тролів, що націлена на національні ЗМІ і працює над поширенням промосковських поглядів. 

Нагадаємо, що у березні прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив Росію головною проблемою безпеки його країни. Він також зазначив, що Лондон буде розширювати свою присутність у космосі та кіберпросторі та нарощувати ядерне озброєння.

Як повідомляв «Детектор медіа», в ЄС заявили, що Росія поширює дезінформацію про західні вакцини.

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська дезінформація блокує реформи в Україні і має вбивчий ефект.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1699
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду