Байден запросив Зеленського до Білого дому

Байден запросив Зеленського до Білого дому

8 Червня 2021
1694
8 Червня 2021
09:30

Байден запросив Зеленського до Білого дому

1694
Джо Байден «з нетерпінням чекає, щоб привітати Володимира Зеленського у Білому домі цього літа».
Байден запросив Зеленського до Білого дому
Байден запросив Зеленського до Білого дому

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови запросив президента України Володимира Зеленського здійснити візит до Вашингтона. 

За словами радника з питань національної безпеки США Джейка Саллівана, візит може відбутись вже цього літа.

«Президент Байден повідомив президенту Зеленському, що він і надалі рішуче захищатиме  суверенітет та територіальну цілісність України. Президент Байден також сказав президентові Зеленському, що з нетерпінням чекає, щоб привітати його у Білому домі, тут у Вашингтоні, цього літа – після того, як він (Байден) повернеться з Європи», – повідомив Салліван.

Офіс президента повідомив, що «Зеленський прийняв запрошення Джо Байдена відвідати США у липні цього року».

Зеленський також розповів Байдену про безпекову ситуацію на Донбасі та уздовж українських кордонів, сторони обговорили ситуацію навколо газогону «Північний потік – 2» та обмінялися думками щодо прогресу України у впровадженні ключових реформ.  

Розмова Байдена та Зеленського відбулась в понеділок, 7 червня. Перша розмова між лідерами двох країн відбулась 2 квітня.

Раніше президент Зеленський в інтерв'ю Axios закликав президента  Байдена зустрітися з ним до перемовин з президентом Росії Володимиром Путіним, які мають відбутися 16 червня в Женеві. 

Джерела Axios у Білому домі повідомили, що Байден планував провести зустріч із Зеленським перед самітом в Женеві, але відмовився від цих планів після зміни керівництва «Нафтогазу». На думку високопосадовців США, це може свідчити про відмову Києва від своїх забов’язань побудувати «чисту корпоративну культуру».

Президент США Джо Байден та президент Росії Володимир Путін зустрінуться у Женеві 16 червня.

У Білому домі повідомили, що президенти «обговорять весь спектр назрілих проблем між країнами, оскільки США прагнуть відновити передбачуваність і стабільність в американо-російських відносинах».

Зустріч запланована на тлі суттєвого погіршення відносин між США та РФ. Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

15 квітня 2021 року Байден оголосив надзвичайну ситуацію у сфері нацбезпеки Сполучених Штатів через деструктивні дії Росії. 

Також Байден підписав указ про введення нових санкцій проти Росії через шкідливу зовнішньополітичну діяльність Кремля.

Фото: Gage Skidmore/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1694
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду