Euronews прокоментував припинення мовлення у Білорусі

Euronews прокоментував припинення мовлення у Білорусі

13 Квітня 2021
1191
13 Квітня 2021
10:15

Euronews прокоментував припинення мовлення у Білорусі

1191
Euronews зробить все можливе для того, щоб його аудиторія в Білорусі знову отримала доступ до телевізійної версії каналу.
Euronews прокоментував припинення мовлення у Білорусі
Euronews прокоментував припинення мовлення у Білорусі

Телеканал Euronews заявив, що влада Білорусі не поінформувала його про припинення ліцензії на мовлення у країні. Про це йдеться в заяві телеканалу.

«Ми глибоко шкодуємо про ухвалене владою Білорусі рішення призупинити з 12 квітня 2021 року мовлення телеканалу Euronews на території цієї країни. Нас не повідомили ні про це рішення, ні про його причини  – про нього ми, як і наші глядачі, дізналися у понеділок вранці зі ЗМІ», – говориться у заяві.

Euronews дорожить свободою слова і зробить все можливе для того, «щоб його аудиторія в Білорусі дуже скоро знову отримала доступ до телевізійної версії каналу з його відмітними рисами об'єктивної та якісної журналістики».

12 квітня Міністерство інформації Білорусі вилучило телеканал Euronews зі списку іноземних засобів масової інформації, які мають дозвіл на мовлення у країні.

У міністерстві зазначили, що одночасно у Білорусі починається трансляція програми російського виробництва «Победа» про Велику Вітчизняну війну. Вона запущена до 75-річчя Перемоги групою «Першого каналу». Програма демонструє класику радянського військового кіно, російські фільми та серіали, документальні програми про Велику Вітчизняну війну.

Euronews – європейський щоденний цілодобовий інформаційний телеканал, який поєднує відеохроніку світових подій і аудіокоментарі на тринадцяти мовах. Засновано 1 січня 1993 року. Кабельне, супутникове та ефірне мовлення Euronews присутнє в 150 країнах світу (в Європі, Африці, Азії, Австралії, Північній і Південній Америці, а також на Близькому Сході). Штаб-квартира Euronews розташовується в Ліоні, Франція.

Скріншот відео: Euronews по-русски/Youtube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1191
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду