Грозєв назвав Путіна очільником «держави вбивць», яка постійно бреше

Грозєв назвав Путіна очільником «держави вбивць», яка постійно бреше

24 Листопада 2021
1525
24 Листопада 2021
11:31

Грозєв назвав Путіна очільником «держави вбивць», яка постійно бреше

1525
Христо Грозєв: Путін має перейти до категорії божевільного диктатора, якого визнають формально правителем, але уникають будь-якого спілкування з ним.
Грозєв назвав Путіна очільником «держави вбивць», яка постійно бреше
Грозєв назвав Путіна очільником «держави вбивць», яка постійно бреше

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв вважає, що президент Росії Володимир Путін є очільником «держави вбивць» і має перейти до категорії «божевільних диктаторів».

Зокрема, в інтерв’ю Дмитру Гордону Грозєв назвав Путіна «очільником держави, яка постійно бреше».

«Я вважав, що він має перейти щонайменше в категорію Лукашенка. Тобто божевільного диктатора, якого навіть якщо люди визнають формально правителем, уникають будь-якого спілкування з ним. Вважав, що має бути така кількість морального обурення, яка переважує прагматику. Але цього не бачу. Ближчою до цього є поведінка президента США Джо Байдена, який назвав його вбивцею і потім у вічі сказав йому щось схоже, а ось серед європейських лідерів не бачимо цього. Для мене це незрозуміло», – сказав Грозєв.

У травні 2021 року Грозєв під час слухань у Конгресі США повідомив, що за останні сім років Bellingcat  викрив більш як півтора десятка злочинів за участю російських спецслужб.

17 березня 2021 року президент США Джо Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею.  

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів.

Повне відео інтерв'ю за посиланням.

Президент Росії Путін прокоментував слова Байдена дитячою приказкою «хто так обзивається, той сам так називається». 

Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

Західні розвідки вважають, що російські спецслужби причетні до вбивства опонента Путіна Олександра Литвиненка, отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та до замаху на колишього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки. 

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

У липні 2014 року російський ЗРК Бук, який був перекинутий росіянами на непідконтрольну Україні територію Донецької області, знищив пасажирський лайнер Боїнг-777 Малайзійських авіаліній. Загинули 298 осіб.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. Жертвами російської агресії стали понад 13 тисяч громадян України. До війни проти України активно залучена і російська пропаганда.

Фото: Mikhail Svetlov/Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1525
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду