Freedom House назвав Україну «частково вільною»

Freedom House назвав Україну «частково вільною»

3 Березня 2021
1732
3 Березня 2021
16:30

Freedom House назвав Україну «частково вільною»

1732
Україна опустилася на дві позиції в рейтингу – з 62 на 60 позицію.
Freedom House назвав Україну «частково вільною»
Freedom House назвав Україну «частково вільною»

Міжнародна правозахисна організація Freedom House опублікувала щорічний звіт «Свобода у світі – 2021», у якому Україна за рівнем політичних прав і громадянських свобод опинилася в розділі «частково вільних» країн.

Україна опустилася на дві позиції в рейтингу – з 62 на 60 позицію.

У Freedom House зазначають, що протягом 2020 року українські журналісти продовжили стикатися з фізичним насильством і залякуваннями, а українськими судами і правоохоронними органами часто не забезпечувався належний захист їхніх прав. У звіті загадується про підпал авто проєкту журналістських розслідувань «Схеми» та стеження за журналістом Михайлом Ткачем.

«У медіапросторі спостерігається значний плюралізм думок і піддаються відкритій критиці влада та ситуація з розслідуваннями щодо впливових людей. Проте значна кількість ЗМІ перебуває в власності і під контролем бізнес-магнатів, які використовують їх як інструмент для просування власних інтересів», – йдеться в повідомленні.

У правозахисної організації нагадали, що президент України Володимир Зеленський отримав значну підтримку від медіа, підконтрольних Ігорю Коломойському; інші сторони також висвітлюються у позитивному ключі в дружніх до них ЗМІ. Крім того, у Freedom House звернули увагу, що Зеленський іноді відмовляється відповідати на питання журналістів, а його працівники періодично не допускають журналістів до приміщень, які медійники за законом мають право відвідувати.

Серед головний подій України в 2020 році Freedom House називає пандемію COVID-19 і скандал довкола Конституційного Суду та Олександра Тупицького

Нагадаємо, 4 березня 2020 року міжнародна правозахисна організація Freedom House повідомила, що Україна піднялася на дві позиції в рейтингу «Свобода у світі – 2020» – з 60 на 62 позицію. Однак Україна лишилася в списку «частково вільних країн».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1732
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду