detector.media
03.03.2021 16:30
Freedom House назвав Україну «частково вільною»
Freedom House назвав Україну «частково вільною»
Україна опустилася на дві позиції в рейтингу – з 62 на 60 позицію.

Міжнародна правозахисна організація Freedom House опублікувала щорічний звіт «Свобода у світі – 2021», у якому Україна за рівнем політичних прав і громадянських свобод опинилася в розділі «частково вільних» країн.

Україна опустилася на дві позиції в рейтингу – з 62 на 60 позицію.

У Freedom House зазначають, що протягом 2020 року українські журналісти продовжили стикатися з фізичним насильством і залякуваннями, а українськими судами і правоохоронними органами часто не забезпечувався належний захист їхніх прав. У звіті загадується про підпал авто проєкту журналістських розслідувань «Схеми» та стеження за журналістом Михайлом Ткачем.

«У медіапросторі спостерігається значний плюралізм думок і піддаються відкритій критиці влада та ситуація з розслідуваннями щодо впливових людей. Проте значна кількість ЗМІ перебуває в власності і під контролем бізнес-магнатів, які використовують їх як інструмент для просування власних інтересів», – йдеться в повідомленні.

У правозахисної організації нагадали, що президент України Володимир Зеленський отримав значну підтримку від медіа, підконтрольних Ігорю Коломойському; інші сторони також висвітлюються у позитивному ключі в дружніх до них ЗМІ. Крім того, у Freedom House звернули увагу, що Зеленський іноді відмовляється відповідати на питання журналістів, а його працівники періодично не допускають журналістів до приміщень, які медійники за законом мають право відвідувати.

Серед головний подій України в 2020 році Freedom House називає пандемію COVID-19 і скандал довкола Конституційного Суду та Олександра Тупицького

Нагадаємо, 4 березня 2020 року міжнародна правозахисна організація Freedom House повідомила, що Україна піднялася на дві позиції в рейтингу «Свобода у світі – 2020» – з 60 на 62 позицію. Однак Україна лишилася в списку «частково вільних країн».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY