Нацрада просить Окружний адмінсуд анулювати ліцензію каналу «112 Україна»

Нацрада просить Окружний адмінсуд анулювати ліцензію каналу «112 Україна»

23 Лютого 2021
1649
23 Лютого 2021
16:46

Нацрада просить Окружний адмінсуд анулювати ліцензію каналу «112 Україна»

1649
Телеканал вчасно не надав повний перелік документів, необхідних для здійснення безвиїзної перевірки.
Нацрада просить Окружний адмінсуд анулювати ліцензію каналу «112 Україна»
Нацрада просить Окружний адмінсуд анулювати ліцензію каналу «112 Україна»

До Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) надійшли позови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії телеканалу «112 Україна». Про це повідомляє пресслужба суду.

Нацрада просить анулювання ліцензію на мовлення для «Телерадіокомпанія "112-ТВ"», як працює під логотипом «112 Україна». Нацрада стверджує, що телеканал вчасно не надав повний перелік документів, необхідних для здійснення безвиїзної перевірки.

Ненадання цих документів є «відмовою ліцензіата у проведенні перевірки». Згідно із законом, це є підставою для звернення до суду про анулювання ліцензії на мовлення.

До суду надійшло три позови, у яких йдеться про різні періоди перевірок. ОАСК наразі вирішує, чи відкривати провадження за цими адміністративними позовами.

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Власник медіахолдингу «Новини» Тарас Козак назвав дії РНБО незаконними, а рішення про санкції актом цензури. 

У заяві каналів групи «Медведчука», що з’явилась на сайті «112 Україна», рішення РНБО називають «решением об уничтожении трех оппозиционных телеканалов» та «политической расправой над неугодными СМИ». 

Офіс президента заявив, що підставою для блокування каналів були докази їх фінансування країною-агресором.  

За даними Zn.ua, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака та каналів стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму. «Українська правда», своєю чергою, повідомила, що компанія «Торговый дом "Донские угли"», яка працює в окупованих районах Луганської області, фінансує телеканали «групи Медведчука»

Експерти неодноразово звинувачували канали пулу Козака у розповсюдженні дезінформації та кремлівських наративів, які підривають національну безпеку України.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака.

Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб. 20 лютого санкції РНБО ввів у дію президент Володимир Зеленський.

 

Фото: 112 ua/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1649
Читайте також
27.05.2021 14:28
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 547
09.02.2021 15:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
10 112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду