Дмитро Добродомов став співвласником та директором 4 каналу

Дмитро Добродомов став співвласником та директором 4 каналу

23 Лютого 2021
15196
23 Лютого 2021
11:48

Дмитро Добродомов став співвласником та директором 4 каналу

15196
У структурі власности ТзОВ «ТРК «Інтеррадіо»», що виходить в етер під логотипом 4 канал, відбулися зміни.
Дмитро Добродомов став співвласником та директором 4 каналу
Дмитро Добродомов став співвласником та директором 4 каналу

Журналіст та медіа-менеджер Дмитро Добродомов став співвласником та директором 4 каналу. Про це повідомляє прес-служба 4 каналу.

Зокрема, Добродомов став власником 50% частки статутного капіталу, якою досі володів Андрій Кісера. Решта 50% компанії й надалі належать Андрієві Мисику. Також Дмитро Добродомов обійняв посаду директора каналу. Попередній керівник Ярослав Задорожний став його заступником.

Дмитро Добродомов заявив, що телеканал планує розширити лінійку авторських програм, повністю зберігаючи чинну редакційну політику – «геть чисто українського каналу». Також 4 канал має намір посилити популяризацію україномовного патріотичного контенту.

«Після успішного старту 4 каналу перед нами постали нові виклики...Насамперед сучасна кон'юктура телеринку вимагає від нас нових творчих рішень, які мають балансуватися з економічними реаліями...Ми чудово знаємо, що своєю незалежною та принциповою журналістською позицією дуже не подобаємося як владі, так і всіляким «опозиціям». Ми вже зіткнулися з атаками окремих політиків, які вимагають від держорганів впровадити санкції проти 4 каналу», – повідомив Добродомов.

Новий директор запевнив, що канал й надалі називатимемо події в державі своїми іменами.  

Дмитро Добродомов очолював львівську газету «Інформатор», а з 2010 року – телеканал ZIK (тоді ще регіональний), який належав бізнесмену Петрові Димінському. 2012 року балотувався до Верховної Ради за мажоритарним округом, але не пройшов. 2013 року заснував і очолив партію «Народний контроль» і водночас вів розслідувальний телепроєкт із такою самою назвою на каналі ZIK. Згодом канал звинуватив Добродомова у привласненні бренду, хоча той запевняв, що назва руху з’явилася раніше. 

2014 року Добродомов знов балотувався на мажоритарному окрузі у Львові як самовисуванець, цього разу успішно. У 2014–2015 роках був членом фракції «Блок Петра Порошенка», з якої вийшов перед тим, як балотуватись на посаду мера Львова. 

У 2019 році балотувався на посаду президента України від партії «Громадський рух "Народний Контроль"», але зняв свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка. У тому ж році балотувався до парламенту від «Громадянської позиції» (№2 у списку), але партія не подала 5% бар’єр.

Він є лідером політичної партії «Народний контроль». Членом політради партії, головою виконкому всеукраїнської організації «Громадський рух "Народний Контроль"» є Андрій Мисик, один із співвласників 4 каналу. Вже колишній співвласник Андрій Кісера та директор 4-го каналу Ярослав Задорожний теж були членами політради «Народного контролю», але нині на сайті партії вони не значаться. Кісера раніше працював разом із Дмитром Добродомовим у топменеджменті телеканалу ZIK.

Нагадаємо, 14 грудня 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію телеканалу RTI (ТОВ «ТРК “Інтеррадіо”»), затвердивши зміну власників і пов’язаних осіб. Новими співвласниками супутникового телеканалу RTI та львівської телекомпанії НТА стали Андрій Кісера та Андрій Мисик.

15 березня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила зміну логотипа каналу. Представники 4-го каналу пояснили Нацраді, що планується переформатування мовника та збільшення в ефірі кількості програм інформаційної тематики. Кістяк команди від початку складали вихідці зі StarLightMedia. Одним із них є генеральний продюсер 4 каналу Владислав Бичок.

Раніше «Детектор медіа» з посиланням на джерела зазначав, що фінансування каналу може бути пов'язане з однією з груп впливу в ОПЗЖ. Опосередкованим аргументом на підтвердження цієї версії може бути регулярне запрошення Добродомова в ефір телеканалу «Інтер» у 2015—2019 роках. 

4 канал спростував цю інформацію, заявивши, що станом на початок лютого 2021 року у телеканалу було лише два інвестори – Андрій Мисик та Андрій Кісера. 

8 лютого в авторській програмі «Прямим текстом» на 4 каналі ведучий Остап Дроздов назвав глядачів підсанкційних каналів «112 Україна, ZIK та NewsOne «дрібними амебами», «інфузоріями туфельками», «одноклітинними», «дрімучими неадекватними людьми», а глядачку, яка жалілась на закриття «каналів Медведчука» в ефірі каналу «Наш» – «старою дурною бабою».

12 лютого заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що звернулась до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення через скандальні висловлювання телеведучого.

4 канал після його скандальних висловлювань Дроздова про глядачів «каналів Медведчука» встав на захист свого ведучого.

 

Фото: НАШ/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15196
Читайте також
28.06.2023 13:45
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 546
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду