4 канал заперечує інформацію про причетність ОПЗЖ до фінансування каналу

4 канал заперечує інформацію про причетність ОПЗЖ до фінансування каналу

15 Лютого 2021
4855
15 Лютого 2021
14:48

4 канал заперечує інформацію про причетність ОПЗЖ до фінансування каналу

4855
4 канал заперечує інформацію про причетність ОПЗЖ до фінансування каналу
4 канал заперечує інформацію про причетність ОПЗЖ до фінансування каналу

У коментарі «Детектору медіа» генеральний продюсер 4 каналу Владислав Бичек заперечив інформацію джерел «ДМ» про те, що фінансування каналу може бути пов’язане з однією з груп впливу в ОПЗЖ.

«Це не відповідає дійсності. В мене, як генпродюсера, є лише два інвестори – Андрій Мисик та Андрій Кісера», – сказав він.  

У коментарі «Детектору медіа» перший заступник голови Національної ради з питань телерадіомовлення Валентин Коваль зазначив, що, якщо канал має прихованих інвесторів, навряд про це вдасться дізнатися напряму з документів, поданих до Нацради.

«До 31 березня ми маємо отримати інформацію про структуру власності кожного з мовників і тоді зможемо щось сказати. Хоча прізвища, які подають зазвичай у документах, напряму не можуть бути пов’язані з тими чи іншими силами, якщо це не якісь перші особи політичної сили. Можливо, щось дізнаємося, але я не впевнений, що це так напряму буде з’ясовано», – сказав він.

«Детектор медіа» також запитав у колишньої членкині Нацради Уляни Фещук, хто є інвестором каналу та чи правда, що інтереси 4 каналу в Нацраді представляли ті ж люди, що і інтереси каналів Медведчука, як стверджують наші джерела. 

«Я нічого про це не чула. Але ж ви розумієте, що крім офіційних документів, ніхто нічого в Нацраду не подає. Щодо інформації, що 4 канал у Нацраді представляли ті ж люди, що й інтереси каналів Медведчука, можу сказати, що канали часто наймають юристів, які займаються питаннями медіа, тож це ні про що не говорить», – зазначила вона.

4 канал пов’язують із медійником і колишнім народним депутатом Дмитром Добродомовим. У червні 2019 року генпродюсер каналу Владислав Бичок розповів ДМ, що Добродомов допомагає розвивати телеканал порадами, а з вересня 2020 року сам уже колишній нардеп повернувся в ефір як ведучий

Дмитро Добродомов очолював львівську газету «Інформатор», а з 2010 року — телеканал ZIK (тоді ще регіональний), який належав бізнесмену Петрові Димінському. 2012 року балотувався до Верховної Ради за мажоритарним округом, але не пройшов. 2013 року заснував і очолив партію «Народний контроль» і водночас вів розслідувальний телепроєкт із такою самою назвою на каналі ZIK. Згодом канал звинуватив Добродомова у привласненні бренду, хоча той запевняв, що назва руху з’явилася раніше

2014 року Добродомов знов балотувався на мажоритарному окрузі у Львові як самовисуванець, цього разу успішно. У 2014—2015 роках був членом фракції «Блок Петра Порошенка», з якої вийшов перед тим, як балотувався на посаду мера Львова. 

У 2019 році балотувався на посаду президента України від партії «Громадський рух "Народний Контроль"», але зняв свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка. У тому ж році балотувався до парламенту від «Громадянської позиції» (№2 у списку), але партія не подала 5% бар’єр.

Нагадаємо, офіційно власниками ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» є Андрій Кісера та Андрій Мисик – члени політради партії «Народний контроль». Вони також є співвласниками супутникового каналу RTI та львівського НТА, а 2018 року запустили ще один — Ukrlive, пов’язаний з 4 каналом.

Раніше  «Детектор медіа» зазначив, що, за інформацією наших джерел, фінансування каналу може бути пов'язане з однією з груп впливу в ОПЗЖ. Опосередкованим аргументом на підтвердження цієї версії може бути регулярне запрошення Добродомова в ефір телеканалу «Інтер» у 2015—2019 роках. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4855
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду