ZIK звинувачує Добродомова в привласненні назви «Народний контроль»

ZIK звинувачує Добродомова в привласненні назви «Народний контроль»

22 Червня 2015
3645

ZIK звинувачує Добродомова в привласненні назви «Народний контроль»

3645
ZIK звинувачує Добродомова в привласненні назви «Народний контроль»
ZIK звинувачує Добродомова в привласненні назви «Народний контроль»

Медіахолдинг ZIK заявив, що колишній гендиректор холдингу, а нині народний депутат Дмитро Добродомов привласнив назву телепроекту «Народний контроль», під якою він зареєстрував нову партію. Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою ZIK.

 

«Народний контроль» - програма журналістських розслідувань, що виходила на телеканалі ZIK упродовж 2014 року і ведучим якої був Дмитро Добродомов. У медіахолдингу заявляють, що єдиним власником права інтелектуальної власності на передачу та інші об'єкти інтелектуальної власності, що пов'язані з нею, є телеканал ZIK.

 

Нині пан Добродомов є народним депутатом і створив партію, що отримала назву «Народний контроль». Із цією партією він братиме участь у виборах до місцевих рад, вийшовши з фракції «Блоку Петра Порошенка», про що пан Добродомов заявив минулого тижня.

 

«ZIK залишається рівновіддаленим від усіх партій та рухів, відтак вважає неприпустимим маніпулювання думкою громади з використанням створеного телеканалом бренду "Народний контроль"», - йдеться в заяві ZIK.

 

Ще в листопаді 2014 року ТОВ «ТРК "Міст ТБ"» (юридична особа телеканалу ZIK) і ТОВ «Народна команда "ФК ‘Карпати'"» подали заявку в «Укрпатент» про реєстрацію торгової марки «Народний контроль» з графічним зображенням, під яким виходила в ефір однойменна передача - червоний щит, на якому розміщено напис чорними та червоними буквами «Народний контроль».

 

«Навесні 2015 року, на фінальній стадії процесу реєстрації, коли всі процедури були пройдені і залишився технічний аспект - публікування відомостей та внесення відповідних даних до Держреєстру, з'ясувалося, що заявку про реєстрацію схожого товарного знака подав наближений до Дмитра Добродомова "громадський діяч" Андрій Мисик (колишній працівник телеканалу ZIK. - ТК)», - повідомляє прес-служба ZIK.

 

4 червня 2015 року Андрій Мисик звернувся із позовом у Солом'янський суд Києва з вимогою визнати незаконним рішення Державної служби інтелектуальної власності України про реєстрацію знака для товарів і послуг за «Народна команда "ФК ‘Карпати'"» та ТОВ «ТРК "Міст ТБ"» та попросив суд заборонити реєстрацію до розгляду справи по суті. 9 червня суд задовольнив його клопотання і виніс відповідну ухвалу про забезпечення позову.

 

«Виглядає на те, що колишні працівники телеканалу ZIK Д. Добродомов та А. Мисик намагаються у рейдерський спосіб узаконити за собою бренд "Народного контролю", створений телеканалом ZIK для журналістського проекту, а не для партій. Адже саме "журналістськими розслідуваннями" зараз прикривають сумнівні політичні проекти. Навесні цього року було зареєстровано партію "Громадський рух Народний контроль'", лідером якої називає себе Д. Добродомов. При цьому як символіку партії використано добре знайомий бренд ZIKу», - йдеться в заяві ZIK.

 

З метою захисту своїх інтересів у березні 2015 року ТОВ «ТРК "Міст-ТБ"» (телеканал ZIK) скерувало звернення до правоохоронних органів. За даними ZIK, львівська міліція розпочала кримінальне провадження щодо незаконного використання сторонніми особами торгового знака «Народний контроль». Сихівський райвідділ міліції Львова 17 березня вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 229 (незаконне використання товарного знака) Кримінального кодексу України. «Слідство проводиться вкрай мляво, винуватці крадіжки інтелектуальної власності не те що не покарані, їх навіть не допитали у справі», - заявляють у медіахолдингу ZIK.

 

Серед випадків незаконного, на думку ZIK, використання назви «Народний контроль» медіахолдинг перелічує такі:

 

1. У грудні 2014 року було засновано друковане видання «Народний контроль». «Замовником на останній сторінці незаконно було вказано саме ТОВ «ТРК "Міст-ТБ"» (юридична особа телеканалу ZIK. - ТК) з юридичною адресою м. Львів, Сихівська, 8», - уточнюють представники ZIK. Представники ТОВ «ТРК "Міст-ТБ"» оскаржили використання цієї назви в правоохоронних органах.

 

2. Назву «Народний контроль» отримав заснований паном Добродомовим громадський рух. Як вказує телеканал, його учасники продовжували використовувати мікрофони з логотипом «Народного контролю» телеканалу ZIK, чим, на думку каналу, обманювали людей. «Зокрема, у квітні 2015 року на громадських слуханнях у Львівській міськраді щодо зростання тарифів у маршрутках було помічене використання мікрофонів з логотипом "Народного контролю" ZIKу, а особи, які не мали жодного відношення до телеканалу, представлялися журналістами проекту "Народний контроль"», - йдеться в заяві ZIK.

 

3.. У березні на проспекті Свободи у центрі Львова були розміщені намети «Народного контролю», де роздавали політичну агітацію. До встановлення цих наметів ТОВ «ТРК "Міст-ТБ"» також не мало ніякого відношення.

 

4.У Львові та в Західній Україні використовується товарний знак «Народний контроль» на зовнішній рекламі - білбордах та сітілайтах - без згоди власника - ТОВ «ТРК "Міст-ТБ"».

 

Нагадаємо, що сам Дмитро Добродомов минулого тижня заявив про вихід з «Блоку Петра Порошенка» і створення партії «Народний контроль». Він наголосив, що партія «Громадський рух "Народний контроль"» створюється на горизонтальних принципах партійного будівництва, опираючись на регіональних лідерів та авторитетних представників громадськості на місцях. «Це політична платформа для активістів, громадських лідерів, волонтерів, котрі матимуть можливість на чергових місцевих виборах у жовтні зайти в місцеві ради та взяти на себе відповідальність за стан справ в органах самоврядування», - підкреслив депутат.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3645
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду