Радник Єрмака про канали «пулу Порошенка»: Це швидше дошка бруду з матюками в якомусь спальному районі

Радник Єрмака про канали «пулу Порошенка»: Це швидше дошка бруду з матюками в якомусь спальному районі

18 Лютого 2021
25231
18 Лютого 2021
13:05

Радник Єрмака про канали «пулу Порошенка»: Це швидше дошка бруду з матюками в якомусь спальному районі

25231
Радник голови ОП вважає, що канали з пулу Порошенка «перебувають в ямі ненависті»
Радник Єрмака про канали «пулу Порошенка»: Це швидше дошка бруду з матюками в якомусь спальному районі
Радник Єрмака про канали «пулу Порошенка»: Це швидше дошка бруду з матюками в якомусь спальному районі

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що канали з «пулу» Петра Порошенка виглядають дуже дивно в інформаційному просторі України. Про це він сказав виданню «РБК-Україна».

Зокрема, пан Подоляк не бачить жодного зв'язку між закритими «каналами Медведчука» і «Прямим» та 5-м, чи телеканалом «Наш». За його словами, це «різні історії».

«Так, ідеологічно ці канали виглядають дуже дивно, особливо канали з пулу Порошенко. Мені здається, що це вже не інформаційне мовлення, а швидше дошка бруду, в якомусь спальному районі, на якій кожен пише якісь матюки. На жаль, є аудиторія, яка це дивиться, завжди є ті, хто читає, що написано на паркані. Тим не менш, незважаючи на те, що це ідеологічно виглядає дивно, політично виглядає марно, з точки зору впливу на те, куди держава має рухатися і розвиватися, взагалі ніякого впливу не надає, – але це не історія каналів Медведчука, в будь-якому випадку», – вважає Подоляк.

Радник голови ОП додав, що канали Медведчука – це історія фінансування з боку країни-агресора і незаконних військових утворень на непідконтрольній Україні території.

«Тобто, це пряма загроза національній безпеці. Канали пулу Порошенко – це швидше питання суто естетичне, наскільки можна перебувати в ямі ненависті, а не на горі творення», – вважає Подоляк.

Радник додав, що не бачить якусь проблему в нині існуючих каналах, включаючи і «пул Порошенка», крім «пулу Медведчука».

«Вони ідеологічно можуть подобатися або не подобатися. Але всі вони проукраїнські канали, за винятком пулу Медведчука», – сказав Подоляк.

Як писав ДМ, 5 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський дорікнув Петру Порошенку, що на його каналах останнім часом «агентів Кремля показують частіше, ніж рекламу нового масла "Рошен"».

15 лютого позаштатний радник керівника Офісу президента та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що вважає, що варто закрити телеканали, пов’язані з п’ятим президентом та партією «Європейська солідарність». На його думку, ці канали «часто діють гірше», ніж телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK, проти яких запровадили санкції.

Детектор Медіа розпитав «Прямий канал», «Еспресо» та 5 канал про їх ставлення до останніх заяв президента Володимира Зеленського та представників Офісу президента щодо каналів.

Нагадаємо, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK. 

3 лютого канали Козака почали відключати від ефіру кабельних мереж. Тарас Козак та колектив телеканалів заявили, що санкції свідчать про «утиски свободи слова та політичні переслідування».

За даними Zn.ua, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака та каналів стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму. «Українська правда», своєю чергою, повідомила, що компанія «Торговый дом "Донские угли"», яка працює в окупованих районах Луганської області, фінансує телеканали «групи Медведчука»

Фото: Михаил Подоляк/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25231
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Любов
1155 дн. тому
"Канали пулу Порошенко – це швидше питання суто естетичне, наскільки можна перебувати в ямі ненависті, а не на горі творення», - дуже влучно(!) висказана думка, пане Михайле!Окрім ненависті і бруду на нинішню владу і президента В.Зеленського. на каналі "Перший" нічого мудрого і не почуєш
олександр
1155 дн. тому
єти ребята считают, что если им мозгов на большее чем подобная хр...нь не хватает, то значит и вокруг все недоумки вроде них...
Василий
1156 дн. тому
Ребята чего то перепутали. Каналы Пороха отдыхают по сравнению с Вашим 95 кварталом на банковой. Д...бы.
Ірина
1156 дн. тому
весь цей показовий наступ на мертвечука власне був вступом до закриття каналів Пороха
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду