detector.media
09.10.2020 11:54
Замість дебатів Джо Байден вирішив відповідати на питання виборців
Замість дебатів Джо Байден вирішив відповідати на питання виборців
Модератором заходу стане ведучий ABC News Джордж Стефанопулос.

Замість віртуальних дебатів кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден вирішив 15 жовтня відповісти на питання виборців під час зустрічі в форматі «ратуші». Про це повідомляє ABC News.

Ця зустріч відбудеться у Філадельфії, її модератором стане ведучий ABC News Джордж Стефанопулос. Зустріч у форматі «ратуші» передбачає, що кандидат може вільно переміщатися сценою, навколо якої сидять виборці. Під час таких заходів більшість питань ставлять самі глядачі.

Після відмови президента США Дональда Трапа від участі у віртуальних дебатах, кампанія кандидата від демократів запропонувала перенести захід з 15 на 22 жовтня – день останніх, третіх дебатів. Фактично, зменшити кількість раундів дебатів до двох.

«З огляду на відмову президента взяти участь 15 жовтня, ми сподіваємось, що Комісія з президентських дебатів перенесе дебати на 22 жовтня, щоб президент не зміг ухилитися від відповідальності. Виборці повинні мати можливість поставити питання обом кандидатам у президенти», – заявила заступниця керівника кампанії Джо Байдена та директорка з комунікацій Кейт Бедінгфілд.

Кампанія Дональда Трампа підтримала цю ідею, однак запропонувала перенести треті дебати з 22 на 29 жовтня, якщо другі перенесуть з 15-го на 22-ге, щоб залишити три раунди. Штаб пана Байдена відкинув цю ідею.

«[Трамп] намагається переписати правила в останню хвилину. Ми цього не дозволимо», – сказала пані Бедінгфілд CNN.

Як писав ДМ, 8 жовтня Комісія з президентських дебатів (CPD) повідомила, що наступні дебати між кандидатами в президенти США Дональдом Трампом та Джо Байденом відбудуться 15 жовтня у віртуальному форматі. Зміна формату пов’язана із загрозою поширення коронавірусної інфекції, адже в президента США 2 жовтня виявили COVID-19.

Дональд Трамп відмовився брати учать у такому форматі дебатів, назвавши цю ідею «смішною» та «неприйнятною». Натомість штаб кандидата від Демократичної партії Джо Байдена погодився на віртуальний формат.

Нагадаємо, 29 вересня відбулись дебати кандидатів у президенти США між Дональдом Трампом і Джо Байденом, модерував ведучий каналу Fox News Кріс Уоллес. Вони шокували і засмутили і глядачів, і політичних оглядачів в США. Зокрема, кандидати весь час перебивали один одного і модератора Кріса Уоллеса.

Наступного дня після дебатів Джо Байден висловив сподівання, що організатори отримають право виключати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Дональда Трампа заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри». Крім того, Дональд Трамп зажадав змінити модератора теледебатів, журналіста Fox News Кріса Уоллеса. Комісія з проведення президентських дебатів США теж вирішила змінити формат дебатів через поведінку кандидатів. Зокрема, Комісія планує надати модераторам додаткові інструменти для підтримання порядку на дебатах.

Фото: Chip Somodevilla/Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY