detector.media
08.10.2020 16:29
Дебати кандидатів у президенти США відбудуться у віртуальному форматі
Дебати кандидатів у президенти США відбудуться у віртуальному форматі
Дональд Трамп протестує через зміну формату, натомість його опонент ідею підтримав.

Комісія з президентських дебатів (CPD) повідомила, що наступні дебати між кандидатами в президенти США Дональдом Трампом та Джо Байденом відбудуться 15 жовтня у віртуальному форматі. Про це Комісія повідомила 8 жовтня.

«Другі президентські дебати пройдуть у формі міських зібрань, кандидати братимуть участь з окремих віддалених місць», – йдеться в повідомленні.

Зміна формату пов’язана із загрозою поширення коронавірусної інфекції. Зазначимо, що в президента США 2 жовтня виявили COVID-19.

Модератором цих дебатів став старший виконавчий продюсер та політичний редактор C-SPAN Networks Стів Скаллі. Він буде проводити дебати з Центру виконавських мистецтв імені Адріанни Аршт у Маямі, а висвітлення дебатів забезпечить пул Білого дому.

Дональд Трамп, своєю чергою, відмовився брати учать у такому форматі дебатів, назвавши цю ідею «смішною» та «неприйнятною», передає The New York Times.

«Я не збираюся витрачати свій час на віртуальні дебати, це не суть дебатів, – сказав він під час інтерв'ю Fox Business. – Ви сидите за комп'ютером і ведете дебати – це смішно».

Натомість штаб кандидата від Демократичної партії Джо Байдена погодився на віртуальний формат.

Нагадаємо, 29 вересня відбулись дебати кандидатів у президенти США між Дональдом Трампом і Джо Байденом, модерував ведучий каналу Fox News Кріс Уоллес. Вони шокували і засмутили і глядачів, і політичних оглядачів в США. Зокрема, кандидати весь час перебивали один одного і модератора Кріса Уоллеса.

Наступного дня після дебатів Джо Байден висловив сподівання, що організатори отримають право виключати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Дональда Трампа заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри». Крім того, Дональд Трамп зажадав змінити модератора теледебатів, журналіста Fox News Кріса Уоллеса. Комісія з проведення президентських дебатів США теж вирішила змінити формат дебатів через поведінку кандидатів. Зокрема, Комісія планує надати модераторам додаткові інструменти для підтримання порядку на дебатах.

Фото: Ruth Fremson/The New York Times

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY