Родичі Шефіра, Скічка, Корявченкова працюють помічниками народних депутатів – «Схеми»

Родичі Шефіра, Скічка, Корявченкова працюють помічниками народних депутатів – «Схеми»

25 Вересня 2020
4410
25 Вересня 2020
10:34

Родичі Шефіра, Скічка, Корявченкова працюють помічниками народних депутатів – «Схеми»

4410
Син Шефіра працює помічником нардепа за трудовим договором на платній основі.
Родичі Шефіра, Скічка, Корявченкова працюють помічниками народних депутатів – «Схеми»
Родичі Шефіра, Скічка, Корявченкова працюють помічниками народних депутатів – «Схеми»

Родичі колишніх медійників, народних депутатів від «Слуги народу» Олександра Скічка та Юрія Корявченкова, а також першого помічника президента Сергія Шефіра працюють помічниками народних депутатів від «Слуги народу. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми» (проєкт «Радіо Свобода» й телеканалу «UA:Перший») «Сімейні цінності "слуг народу"»

Так у колишнього актора студії «Квартал 95» Юрій Корявченков (Юзік) помічницею на громадських засадах стала його дружина Тетяна Корявченкова. Сам народний депутат у коментарі «Схемам» підкреслив, що його дружина працює його помічником на громадських засадах, без зарплати.

У колишнього шоумена і телеведучого Олександра Скічка помічником на громадських засадах став брат Максим Скічко. Народний депутат пояснив це його знаннями та освітою: «Він вчився в Англії, в Ірландії, він має МВА з економіки. І він мене консультує періодично по різних питаннях, що стосуються економіки».

А от син колишнього співвласника і продюсера «Кварталу 95», а нині першого помічника президента України Сергія Шефіра – Микита Шефір – працює за трудовим договором на платній основі помічником-консультантом заступника голови фракції «Слуга народу» Юрія Кісєля.

За даними «Схем», Юрій Кісєль просив Апарат парламенту підвищити зарплату Микиті Шефіру з 6 тис. до 24 тис. грн, а також ініціював призначення йому двох премій в перші три місяці роботи – загалом це 40 тисяч гривень.

У коментарі журналістам депутат підкреслив, що підбір помічників та розподіл фонду заробітної плати – це його законне право: «Статтею 34 Закону України «Про статус народного депутата України» передбачено, що народний депутат самостійно визначає кількість помічників-консультантів, які працюють за строковим трудовим договором на постійній основі, за сумісництвом і на громадських засадах у межах загального фонду, який встановлюється йому для оплати праці помічників-консультантів Постановою Верховної Ради України; здійснює їх підбір, розподіляє обов’язки між ними та здійснює особисто розподіл місячного фонду заробітної плати помічників-консультантів».

Загалом, за даними розслідування «Схем», щонайменше 15 народних депутатів з фракції «Слуга народу» призначили своїх родичів чи родичів з найближчого оточення президента Володимира Зеленського своїми помічниками. Деяких з них – на постійній основі, з виплатою підвищених зарплат та премій. Хоча Володимир Зеленський, коли був кандидатом у президенти, обіцяв, що у владі «нових облич» «кумівства не буде».

Після того, як 31 серпня «Схеми» відвідали з’їзд «Слуги народу» й опитали депутатів щодо їхніх родичів-помічників – наступного дня до порядку денного парламенту був включений законопроєкт щодо заборони депутатам приймати на роботу своїми помічниками близьких осіб, який ініціювали депутатки від «Європейської солідарності» ще рік тому. 17 вересня Верховна Рада проголосувала за цей законопроєкт, але його поки не підписав президент.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4410
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
георгій
1301 дн. тому
А крамола в чому? Що скоро будете підштанники обговорювати
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду