Співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський повернувся в Україну - «Схеми»

Співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський повернувся в Україну - «Схеми»

21 Травня 2019
2353

Співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський повернувся в Україну - «Схеми»

2353
Колишній голова Служби безпеки України й екс-віце-прем’єр-міністр за часів Януковича Валерій Хорошковський нібито повернувся в Україну. З країни він поїхав у 2012 році.
Співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський повернувся в Україну - «Схеми»
Співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський повернувся в Україну - «Схеми»

Про те, що Валерій Хорошковський начебто прибув до Києва приватним літаком 21 травня, повідомили журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») з посиланням на три джерела, незалежних одне від одного. 

Як пише РС, Валерій Хорошковський залишив Україну наприкінці 2012 року. За даними ЗМІ, проживав у Монако. Його виїзду за кордон передував конфлікт із екс-прем'єр-міністром Миколою Азаровим. У грудні 2012 року Хорошковський, перебуваючи на посаді першого віце-прем’єра, написав заяву про звільнення. Він обґрунтував своє рішення «незгодою щодо повторного призначення Миколи Азарова на посаду прем’єра».

Як повідомляв «Детектор медіа», згідно з оприлюдненими на сайті телеканалу «Інтер» (ПрАТ «Телеканал “Інтер”») документами, його кінцевим бенефіціарним власником станом на 31 грудня 2016 року був Дмитро Фірташ (опосередковано володіє 36% телеканалу), власниками істотної участі – Валерій Хорошковський (опосередковано володіє 45% телеканалу) і громадянин Кіпру Васула Константіноу (опосередковано володіє 10% телеканалу). Сергій Льовочкін теж присутній у структурі власності каналу, але він не є власником істотної участі, оскільки опосередковано володіє менш ніж 10% телеканалу, а саме – 9%.

У 2017-му ЗМІ писали, що угода передачі акцій групи каналів «Інтер» від Валерія Хорошковського Дмитру Фірташу та Сергію Льовочкіну не була закрита, незважаючи на попередні заяви Хорошковського про передачу Фірташу 100% акцій Inter Media Group Limited 1 лютого 2013 року.

Раніше «Детектор медіа» також писав, що бізнес-партнер Володимира Зеленського в групі компаній «Квартал» Сергій Шефір спростував інформацію про те, що передвиборчу кампанію Зеленського фінансував співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2353
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду