Оксана Марченко стала власницею будівельної фірми в Москві – «Схеми»

Оксана Марченко стала власницею будівельної фірми в Москві – «Схеми»

24 Вересня 2020
2426
24 Вересня 2020
14:52

Оксана Марченко стала власницею будівельної фірми в Москві – «Схеми»

2426
Назва будівельної фірми співзвучна з низкою компаній родини Віктора Медведчука і Оксани Марченко, які задіяні у видобутку і переробці нафтопродуктів на території Російської Федерації.
Оксана Марченко стала власницею будівельної фірми в Москві – «Схеми»
Оксана Марченко стала власницею будівельної фірми в Москві – «Схеми»

Колишня телеведуча Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука, голови політради партії ОПЗЖ та кума Володимира Путіна, на початку осені стала власницею російської компанії, профіль діяльності якої – будівництво, інженерні роботи і проектування. Про це йдеться в розслідуванні журналіста програми «Схеми» (проєкт «Радіо Свобода» та «UA:Перший») Максима Савчука.

За даними реєстру юридичних осіб Російської Федерації, 11 вересня 2020 року російська компанія «Юг Энерго», яку, відповідно до декларації Віктора Медведчука, контролює його дружина Оксана Марченко, стала єдиною власницею компанії «НЗНП Инжиниринг». ООО «НЗНП Инжиниринг» зареєстрована в Москві 1 квітня 2020 року, а її основним напрямком є «діяльність замовника-забудовника, генерального підрядника», додаткові види діяльності – діяльність в області архітектури, інженерні вишукування в будівництві, управління проєктами.

«НЗНП Інжинірінг» із серпня 2020-го є членом «Ассоциации проектировщиков Южного округа» – це зазначено на сайті асоціації. Південний округ – територіальне об’єднання, в яке входить і Ростовська область, де розташувався завод, що належить родині Медведчука-Марченко.

За даними «Схем», назва будівельної фірми співзвучна з низкою компаній родини Віктора Медведчука і Оксани Марченко, які задіяні у видобутку і переробці нафтопродуктів на території Російської Федерації. Зокрема: «НЗНП Трейд» – компанія, яка отримала право видобувати нафту на Гавриківському родовищі у Ханти-Мансійському окрузі, ТД «НЗНП» – компанія, яка займається продажем нафтопродуктів, «Югтранс-НЗНП» – компанія-перевізник та АО «НЗНП» (Новошахтинський завод нафтопродуктів). За даними «Схем», нафтопродукти цього підприємства, попри жорсткі санкції США, накладені на Віктора Медведчука у 2014 році, постачаються у порт Х’юстона для американської корпорації Exxonmobil.

Директором «материнської» для всіх цих нафтових структур компанії (ООО «Юг Энерго») є Валерій Пак – колишній заступник міністра природних ресурсів Росії та ексочільник Федерального агентства з користування надрами.

Нагадаємо, у вересні 2018 року «Схеми» розповіли, що Оксана Марченко є власницею нафтового бізнесу в Росії, заснованого після 2014 року. Віктор Медведчук в інтерв’ю телеканалу NewsOne розповів, що він керує нафтогазовим бізнесом Оксани Марченко в Росії.

Влітку 2020 року стало відомо, що Оксана Марченко є міноритарною співвласницею каналів групи «1+1 медіа». Вона володіє третиною офшорної компанії Bolvik Ventures Ltd, яка опосередковано володіє частками каналів групи «1+1 медіа»: «1+1», «1+1 International», ТЕТ, «2+2» і «Бігуді».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2426
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду