Медведчук не може володіти 25% акцій каналу «1+1» — Ткаченко

Медведчук не може володіти 25% акцій каналу «1+1» — Ткаченко

15 Лютого 2021
5188
15 Лютого 2021
17:56

Медведчук не може володіти 25% акцій каналу «1+1» — Ткаченко

5188
На думку Ткаченка, його частка складає «чверть від чверті».
Медведчук не може володіти 25% акцій каналу «1+1» — Ткаченко
Медведчук не може володіти 25% акцій каналу «1+1» — Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що на момент звільнення з телеканалу «1+1» не мав інформації щодо володіння Віктором Медведчуком акціями телеканалу. Про це Ткаченко розповів в інтерв’ю LB.ua.

«На момент мого виходу з «плюсів» (у 2019 році - Ред.) про існування «медведчуків» в акціонерах через якісь інші компанії мені нічого відомо не було … Він не володіє 24,66%. Чверть від чверті - наскільки я можу судити з доступної інформації...Сам Суркіс володіє 25%. Якщо я правильно пам'ятаю, Медведчук заявляв про те, що він володіє якимось відсотком від Суркіса. Очевидно, що це не може бути 25%», – сказав Ткаченко.

Нагадаємо, з декларації народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука за 2019 рік стало відомо, що його дружина Оксана Марченко є кінцевою бенефіціарною власницею офшорної компанії Bolvik Ventures Ltd, яка опосередковано володіє частками каналів «1+1», «2+2» і ТЕТ.

При цьому в документах про структуру власності каналів, оприлюднених на їхніх сайтах, вказано, що Bolvik Ventures Ltd контролюється Ігорем Суркісом, а Марченко в документах не згадується. Зазначено, що Bolvik Ventures Ltd опосередковано володіє 24,6% каналу «1+1», 24,5% каналу ТЕТ і 24,5% каналу «2+2».

Водночас адвокат Ігор Кириленко, який представляє інтереси Медведчука, сказав, що Оксана Марченко володіє 8,22% акцій телеканалу «1+1» і 8,17% акцій телеканалу ТЕТ. За словами адвоката, ТОВ «Інвестиційна компанія "Гармонія"», власником якого до березня 2016 року був Віктор Медведчук, а в березні 2016-го стала Оксана Марченко, в січні 2012 року придбало за ліцензією Національного банку України 100% акцій кіпрської компанії «Бересінтіо Інвестментс Лтд». Ця компанія якраз володіє 33,33% акцій компанії Bolvik Ventures Ltd.

У пресслужбі «1+1» заявиляли, що для них інформація про частку Оксани Марченко є новою. Після цього на початку 2021 року голова правління та гендиректор «1+1 медіа»  Ярослав Пахольчук у інтерв’ю «Детектор медіа» підтвердив інформацію про те, що Віктор Медведчук в «особі Оксани Марченко присутній» у структурі власності компанії і має 8%. «Для нас це було таке саме відкриття, як для всіх. Добре, що отримали нарешті оригінали документів і розібралися. Я вже 12 років у групі, ніколи не відчував і не відчуваю зараз його присутності в нашій структурі: ні фінансової, ні управлінської», - сказав Ярослав.

Ігор Коломойський заявив, що частка родини Медведчуків у структурі «1+1» для нього новина.

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5188
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду