У Мінську інтернет блокують на вимогу державних органів

У Мінську інтернет блокують на вимогу державних органів

23 Серпня 2020
1449
23 Серпня 2020
22:37

У Мінську інтернет блокують на вимогу державних органів

1449
Про це повідомляє Onliner
У Мінську інтернет блокують на вимогу державних органів
У Мінську інтернет блокують на вимогу державних органів

Під час акції протесту в столиці Білорусі знов виникли проблеми з інтернетом. Перебої почалися близько 18-30 у декількох районах Мінську. Як повідомляє телеграм-канал Nexta, проблеми виникли у операторів МТС и А1. У той же час видання Onliner повідомило, що проблеми з інтернетом були у всіх операторів та провайдерів столиці: люди не могли користуватися деякими зовнішніми ресурсами, соціальними мережами та месенджерами. Читачі видання повідомляли, що мобільний інтернет працював краще, ніж отриманий через  інтернет-провайдерів. Оперативно  коментар надала лише пресслужба А1. У своєму коментарі компанія повідомила, що перебої виникли через рішення державних органів:

«Повідомляємо, що на вимогу державних органів у зв'язку із забезпеченням національної безпеки істотно знижена пропускна здатність 3G-мережі А1 на території деяких районів міста Мінська. Виконання цієї вимоги призводить до погіршення якості сервісу передачі даних. Про відновлення коректного доступу до послуги буде повідомлено додатково. Приносимо вибачення і сподіваємося на швидке відновлення обслуговування».

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За  офіційними результатами, Олександр Лукашенко здобув понад 80%, а кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська — близько 10%. Проте вона відмовилася визнавати офіційні результати виборів і закликала людей протестувати.

З дня виборів у Білорусі були перебої з інтернетом, роботою соціальних мереж і месенджерів, а також великих інтернет-медіа. Чинний президент Олександр Лукашенко стверджує, що інтернет у країні вимкнули нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення». 

12 серпня доступ до соціальних мереж, месенджерів, пошукових систем, місцевих та іноземних видань частково відновили.

Сьогодні в Мінську знову відбулась акція протесту – за даними білоруських опозиційних ЗМІ в них брали участь щонайменше 100 тисяч людей.

Фото:  ukrinform.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1449
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду