Нацрада перевірить «Наш/Максі-ТВ», 8 канал та EU Music

Нацрада перевірить «Наш/Максі-ТВ», 8 канал та EU Music

2 Липня 2020
2357

Нацрада перевірить «Наш/Максі-ТВ», 8 канал та EU Music

2357
Регулятор виявив різні ознаки порушень на цих каналах.
Нацрада перевірить «Наш/Максі-ТВ», 8 канал та EU Music
Нацрада перевірить «Наш/Максі-ТВ», 8 канал та EU Music

2 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки супутникових телеканалів «Наш/Максі-ТВ», 8 канал та EU Music.

Перевірку «Наш/Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага») призначено через відсутність супутникового мовлення. Нагадаємо, що канал «Наш» спершу мовив на базі каналу «Максі-ТВ» без дозволу Нацради на переформатування. Пізніше канал «Наш» отримав нову супутникову ліцензію на нову юридичну особу – ТОВ «Наш 365».

Перевірку 8-го каналу (ТОВ «Арс магна продакшн») призначено через недотримання програмної концепції, зміну формату розважально-просвітницького з фільмопоказом на інформаційний з фільмпопоказом, а також порушення рекламного законодавства: 13 червня канал транслював 5 випусків телемагазинів сумарною тривалістю понад 4,5 години замість дозволених законом 3 годин.

Перевірку EU Music (ТОВ «Музичний телеканал “Ру м’юзік”») призначено через показ кліпу 1Love російського репера Елджея в час, доступний для дітей (о 6:16 та 17:14 14 і 18 червня), без вікових позначок і попереджень про шкідливий для дітей зміст. На ютубі цей кліп містить позначку «18+» та заставку-попередження про кров, жорстокість, сексуальний контент, вживання наркотиків, паління та алкоголь.

В Елджея є й інший кліп на коротшу версію цієї пісні, у якому немає недитячого контенту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2357
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мистер Брюшко
1387 дн. тому
«інший кліп» - не принадлежит Элджею. проверяйте информацию.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду