detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
02.07.2020 18:17
Нацрада перевірить «Наш/Максі-ТВ», 8 канал та EU Music
Нацрада перевірить «Наш/Максі-ТВ», 8 канал та EU Music
Регулятор виявив різні ознаки порушень на цих каналах.

2 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки супутникових телеканалів «Наш/Максі-ТВ», 8 канал та EU Music.

Перевірку «Наш/Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага») призначено через відсутність супутникового мовлення. Нагадаємо, що канал «Наш» спершу мовив на базі каналу «Максі-ТВ» без дозволу Нацради на переформатування. Пізніше канал «Наш» отримав нову супутникову ліцензію на нову юридичну особу – ТОВ «Наш 365».

Перевірку 8-го каналу (ТОВ «Арс магна продакшн») призначено через недотримання програмної концепції, зміну формату розважально-просвітницького з фільмопоказом на інформаційний з фільмпопоказом, а також порушення рекламного законодавства: 13 червня канал транслював 5 випусків телемагазинів сумарною тривалістю понад 4,5 години замість дозволених законом 3 годин.

Перевірку EU Music (ТОВ «Музичний телеканал “Ру м’юзік”») призначено через показ кліпу 1Love російського репера Елджея в час, доступний для дітей (о 6:16 та 17:14 14 і 18 червня), без вікових позначок і попереджень про шкідливий для дітей зміст. На ютубі цей кліп містить позначку «18+» та заставку-попередження про кров, жорстокість, сексуальний контент, вживання наркотиків, паління та алкоголь.

В Елджея є й інший кліп на коротшу версію цієї пісні, у якому немає недитячого контенту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY