8 канал отримав попередження від Нацради

8 канал отримав попередження від Нацради

11 Березня 2021
3443
11 Березня 2021
13:28

8 канал отримав попередження від Нацради

3443
В ефірі мовника регулятор зафіксував відступ від вимог програмної концепції.
8 канал отримав попередження від Нацради
8 канал отримав попередження від Нацради

8 канал (ТОВ «Арс магна продакшн») отримав попередження Національної ради з питань телебачення та радіомовлення через недотримання вимог програмної концепції мовлення. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 11 березня.

Моніторинг Нацради зафіксував недотримання програмної концепції, зміну формату розважально-просвітницького з фільмопоказом на інформаційний з фільмпопоказом, а також порушення рекламного законодавства: 13 червня канал транслював 5 випусків телемагазинів сумарною тривалістю понад 4,5 години замість дозволених законом 3 годин.

Телекомпанія звертала увагу, що відхилення від програмної концепції відбулись через пандемію Covid-19. Телеканал звертався до регулятора щодо неможливості виконувати у всьому обсязі програмну концепцію через запровадженням карантинних обмежень, що унеможливило виконання ним умов ліцензії у частині жанрового розподілу. Нацрада дозволила це 8 каналу у вересні 2020 року.

Однак згадані порушення, за словами членів Нацради, були зафіксовані ще до звернення компанії. Саме тому регулятор прийняв рішення про винесення попередження.

Нагадаємо, у липні 2020 року Нацрада призначила перевірку 8 каналу.

 

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду