Нацрада перевірить ZIK через показ концерту НТВ «Белые журавли»

Нацрада перевірить ZIK через показ концерту НТВ «Белые журавли»

22 Травня 2020
2621
22 Травня 2020
13:27

Нацрада перевірить ZIK через показ концерту НТВ «Белые журавли»

2621
ZIK показав «порізану» версію концерту без копірайту, що це російський продукт.
Нацрада перевірить ZIK через показ концерту НТВ «Белые журавли»
Нацрада перевірить ZIK через показ концерту НТВ «Белые журавли»

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK через показ 9 травня у вечірньому праймі концерту «Белые журавли», присвяченого Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

За даними моніторингу Нацради, ZIK показував концерт без зазначення імені автора/авторів, назви та адреси виробника програми. А це є ознаками порушенням закону «Про телебачення і радіомовлення», повідомив відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич, який виніс це питання на розгляд як невідкладне.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк зауважила, що на офіційному сайті російського каналу НТВ в інтернеті розміщена повна версія цього концерту. Вона маркована як «производство ООО “Фридом” по заказу ОАО “Телекомпания НТВ”».

Пані Герасим’юк нагадала, що указом президента України у 2018 році телекомпанія НТВ була внесена до санкційного переліку. Зокрема, санкції забороняють їй використовувати українські телекомунікаційні мережі.

«Є ознаки того, що телеканал свідомо приховав копірайт та ознаки ідентифікації передачі, виготовленої російською телекомпанією НТВ, надаючи технічну можливість поширювати в Україні передачі забороненої в Україні російської телекомпанії з використанням українських телекомунікаційних засобів мовлення», – сказала голова Нацради.

За її словами, регулятор звернеться до Служби безпеки України з цього приводу, оскільки Нацрада не має компетенції встановлювати такий факт.

Перший заступник голови Нацради Валентин Коваль запропонував під час перевірки з’ясувати, чи існували та існують якісь договірні відносини, які дозволили українській телекомпанії транслювати продукт російської телекомпанії. «Це може бути піратство. Ми знаємо, що програма була порізана, з неї випали певні фрагменти», – зауважив він.

Нагадаємо, Нацрада також перевірить телеканал NewsOne через висловлювання гостей випуску програми «Протистояння» 8 травня про участь євреїв у нацистських військах.

Телеканали NewsOne і ZIK входять до одного холдингу «Новини», який належить народному депутату від ОПЗЖ Тарасу Козаку, соратнику кума Путіна Віктора Медведчука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2621
Читайте також
04.06.2020 14:01
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 361
22.05.2020 11:24
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 035
21.05.2020 16:52
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 821
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду