Нацрада перевірить Прямий канал через «Вата-шоу» (ДОПОВНЕНО)

Нацрада перевірить Прямий канал через «Вата-шоу» (ДОПОВНЕНО)

9 Квітня 2020
24535
9 Квітня 2020
12:27

Нацрада перевірить Прямий канал через «Вата-шоу» (ДОПОВНЕНО)

24535
9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку Прямого каналу через трансляцію програми «Вата-шоу».
Нацрада перевірить Прямий канал через «Вата-шоу» (ДОПОВНЕНО)
Нацрада перевірить Прямий канал через «Вата-шоу» (ДОПОВНЕНО)

Член Нацради Юрій Зіневич повідомив, що під час моніторингу Нацрада виявила ознаки порушень законодавства України в цій програмі. Які саме – він не деталізував, зазначивши, що проєкт рішення «місткий і ґрунтовний». Пан Зіневич запропонував призначити позапланову виїзну перевірку Прямого каналу «з метою перевірки дотримання вимог законодавства».

Пан Зіневич додав, що перевірка буде проведена після завершення карантину: «Наказ про проведення перевірки буде видано після завершення карантину. Зараз ми голосуємо за рішення, яке передбачає її проведення».

Нацрада на своєму сайті повідомила, що висловлювання, які звучали у «Вата-шоу», мають ознаки порушення низки норм законів «Про телебачення і радіомовлення», «Про інформацію» і «Про захист суспільної моралі»:

  • заборона поширення закликів до розв`язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті;
  • заборона поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи;
  • обов’язок поширювати об’єктивну інформацію, з повагою ставитися до національної гідності, національної своєрідності і культури всіх народів;
  • заборона поширювати брутальні слова та вислови;
  • заборона поширення інформації, що може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини;
  • заборона виробництва та розповсюдження продукції, яка принижує або ображає націю чи особистість за національною ознакою; пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь.

«Вата-шоу» – проєкт відеоблогера Андрія Полтави (справжнє ім’я – Андрій Карпов), який у 2019 році балотувався до Верховної Ради за списками «Європейської солідарності». Шоу виходить на Прямому каналі з листопада 2018 року, до цього Андрій Полтава випускав його на YouTube.

У рецензії на цей проєкт авторка «Детектора медіа» Гала Скляревська звертала увагу, що в шоу є нецензурна лайка, мова ворожнечі, несмішні та образливі жарти.

Нагадаємо, 9 січня Нацрада призначила позапланову перевірку Прямого каналу за скаргою громадянки Касьяненко на ведучого Сергія Пояркова, який ображав у програмі «Поярков News» президента Володимира Зеленського. Результатів цієї перевірки Нацрада поки не розглядала.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24535
Читайте також
26.06.2020 17:08
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 131
09.04.2020 15:01
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 813
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрко
1474 дн. тому
Значит "одному из величайших лидеров в мире" можно обозвать Украину проституткой принимающую со всех сторон можно? Весело рассказывать про беркутню с эбонитовыми палочками еб*шивших студентов то же без проблем? Про "постреливающих с той стороны"? И ещё кучу всякой херни можно лить с экранов, а называть реальные вещи своими именами нельзя ???? Реально хтось торопится на Ростов ??
Serg
1475 дн. тому
Зелёные кремляди в своем репертуаре.
Oлександр
1475 дн. тому
Президентзе всю державу обізвав повією прямо зі сцени на концерті... І НІЧОГО. Чи наше зе безсмертне???
Вальтер
1475 дн. тому
Свино-собаки понимают только язык мата и не более.
Валерий
1475 дн. тому
А членом по клавишам это нормально?
Adam
1476 дн. тому
Шмаркля притягнув до влади всіх сєпарів!Невже вони безстрашні, невже так хочуть повторити долю лігітьомного з його друзями???Скільки ж то ще їм залишилось до кінця???
Ollo
1476 дн. тому
Они в какой нацраде работают совсем уже оXUели эти зелебобы или на Ростов невтерпеж
Алекс
1476 дн. тому
"мова ворожнечі"? До тих, хто ладен нас з лиця землі стерти? Справді? Ай-йай-йай, який Андрій поганий. Не цьомає окупантів в дупу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду