Нацрада перевірить «Радіо Слобожанщини»

Нацрада перевірить «Радіо Слобожанщини»

9 Квітня 2020
1808
9 Квітня 2020
15:01

Нацрада перевірить «Радіо Слобожанщини»

1808
9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку харківського «Радіо Слобожанщини» через недотримання мовних квот і трансляцію твору за участі особи, яка внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.
Нацрада перевірить «Радіо Слобожанщини»
Нацрада перевірить «Радіо Слобожанщини»

Член Нацради Юрій Зіневич повідомив, що під час моніторингу «Радіо Слобожанщини» встановлено порушення законодавства і доктрини інформаційної безпеки, не деталізуючи, які саме. Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк уточнила, що йдеться про трансляцію твору за участі особи, яка внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, а також про мовні квоти.

«У день проведення моніторингу радіостанція транслювала аудіовізуальний твір «Квіти під снігом» («Цветы под снегом») у виконанні Олександра Панайотова і Лариси Доліної. Ця артистка є у зазначеному Переліку. Частка ведення дикторами та ведучими радіопередач державною мовою становила 40,5%, що менше ніж передбачені законом 60% добового обсягу передач. Крім того, реклама медичної лабораторії «Вірола» звучала не державною (російською) мовою», – йдеться в повідомленні Нацради на сайті.

Позапланову перевірку Нацрада проведе після завершення карантину.

Нагадаємо, також 9 квітня Нацрада призначила позапланову перевірку Прямого каналу через трансляцію «Вата-шоу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1808
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду