detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
09.04.2020 12:27
Нацрада перевірить Прямий канал через «Вата-шоу» (ДОПОВНЕНО)
Нацрада перевірить Прямий канал через «Вата-шоу» (ДОПОВНЕНО)
9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку Прямого каналу через трансляцію програми «Вата-шоу».

Член Нацради Юрій Зіневич повідомив, що під час моніторингу Нацрада виявила ознаки порушень законодавства України в цій програмі. Які саме – він не деталізував, зазначивши, що проєкт рішення «місткий і ґрунтовний». Пан Зіневич запропонував призначити позапланову виїзну перевірку Прямого каналу «з метою перевірки дотримання вимог законодавства».

Пан Зіневич додав, що перевірка буде проведена після завершення карантину: «Наказ про проведення перевірки буде видано після завершення карантину. Зараз ми голосуємо за рішення, яке передбачає її проведення».

Нацрада на своєму сайті повідомила, що висловлювання, які звучали у «Вата-шоу», мають ознаки порушення низки норм законів «Про телебачення і радіомовлення», «Про інформацію» і «Про захист суспільної моралі»:

«Вата-шоу» – проєкт відеоблогера Андрія Полтави (справжнє ім’я – Андрій Карпов), який у 2019 році балотувався до Верховної Ради за списками «Європейської солідарності». Шоу виходить на Прямому каналі з листопада 2018 року, до цього Андрій Полтава випускав його на YouTube.

У рецензії на цей проєкт авторка «Детектора медіа» Гала Скляревська звертала увагу, що в шоу є нецензурна лайка, мова ворожнечі, несмішні та образливі жарти.

Нагадаємо, 9 січня Нацрада призначила позапланову перевірку Прямого каналу за скаргою громадянки Касьяненко на ведучого Сергія Пояркова, який ображав у програмі «Поярков News» президента Володимира Зеленського. Результатів цієї перевірки Нацрада поки не розглядала.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY