Журналіст «Крим.Реалії» повідомив, чому йому заборонили в’їзд у Крим на 34 роки

Журналіст «Крим.Реалії» повідомив, чому йому заборонили в’їзд у Крим на 34 роки

20 Січня 2020
2776

Журналіст «Крим.Реалії» повідомив, чому йому заборонили в’їзд у Крим на 34 роки

2776
Журналіст «Крим.Реалії» Тарас Ібрагімов повідомив, що причиною заборони йому в’їзду до окупованого Криму до 2054 року став адміністративний протокол і штраф нібито за незаконну трудову діяльність, який склали працівники російської міграційної служби.
Журналіст «Крим.Реалії» повідомив, чому йому заборонили в’їзд у Крим на 34 роки
Журналіст «Крим.Реалії» повідомив, чому йому заборонили в’їзд у Крим на 34 роки

Про це він сказав у коментарі проєкту «Крим.Реалії».

Тарас Ібрагімов розповів, що працівники російського Центру з протидії екстремізму фіксували його на камеру 18 травня 2019 року, коли він вів стрім з траурного мітингу в День пам'яті жертв депортації кримських татар в Сімферополі для «Крим.Реалії». 30 травня працівники ОМОНу затримали його біля будівлі підконтрольного Росії «Київського районного суду в Сімферополі», звідки доставили в «Управління з питань міграції МВС Росії в Криму», де його оштрафували на дві тисячі рублів за статтею 18.10 КоАП Росії.

Журналіст уточнив, що через пару днів сплатив штраф і ще протягом місяця працював в окупованому Криму. Проте під час відрядження 19 січня 2020 року на адміністративному кордоні з Кримом працівник прикордонної служби ФСБ Росії вручив журналісту повідомлення про заборону на в'їзд в Росію й окупований нею Крим до 30 травня 2054 року.

«Працівники міграційної служби розповіли мені тоді, що до них потрапила заява на мене про незаконну трудову діяльність, показали мені оперативне відео, яке зняв працівник Центру "Е". На відео я стояв зі смартфоном і в прямому ефірі брав коментар у Нарімана Джелял з приводу траурного мітингу. Тоді ж працівники Федеральної міграційної служби склали на мене протокол і оштрафували на дві тисячі рублів і порадили отримати акредитацію в МЗС (Росії, – ред) для офіційної роботи», – розповів журналіст.

Адвокат Олексій Ладін в інтерв’ю «Радіо Свобода» сказав, що планує оскаржити рішення в межах адміністративного позову. Але адвокат вважає, що перспективи «у російському суді можуть бути невтішні».  

Нагадаємо, ФСБ заборонило журналісту «Крим.Реалії» в'їзд до анексованого Криму до 2054 року.

Фото: «Крим. Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2776
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду