Сенцов заявив про плани створити правозахисну громадську організацію

Сенцов заявив про плани створити правозахисну громадську організацію

21 Жовтня 2019
1085

Сенцов заявив про плани створити правозахисну громадську організацію

1085
За словами режисера, назви організації ще немає.
Сенцов заявив про плани створити правозахисну громадську організацію
Сенцов заявив про плани створити правозахисну громадську організацію

Про це він сказав 21 жовтня після церемонії вручення премії Ukrainian ID Awards, пише «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні я прийняв рішення про створення громадської організації. Буду займатися досить широким спектром громадської роботи, правозахисної. Можливо, буде створений окремий фонд для фінансування організації. Можливо, я навіть назву його своїм ім'ям, щоб під своє ім'я брати гроші», - сказав Олег Сенцов.

Режисер зазначив, що поки що не планує займатися політикою.

«Я неодноразово заявляв, що про політичну кар'єру питання не вирішене. З громадською діяльністю - вирішене», - сказав він.

Нагадаємо, 21 жовтня в Києві Сенцову вручили міжнародну нагороду Ukrainian ID Awards, присуджену йому в 2018 році.

Як писав ДМ, 2014 по 2019 рік режисер Олег Сенцов був політв'язнем та утримувався в Росії. Спецслужби РФ затримали українського режисера в анексованому Криму у травні 2014 року. Його звинуватили в начебто підготовці терактів. У серпні 2015-го російський суд визнав режисера винним в нібито організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 5 жовтня він написав відкритого листа про припинення голодування з наступного дня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля Олег Сенцов тримав 145 днів.

7 вересня 2019-го між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину.

Після повернення на Батьківщину режисер отримав Шевченківську премію, присуджену йому в 2016 році. Також він планує відвідати Європарламент для отримання премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова, лауреатом якої став у 2018 році.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1085
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
anticriminal
1620 дн. тому
Правильное решение. Прежде всего надо бороться за очищение страны от криминала, иначе всё остальное бесполезно. https://petition.president.gov.ua/petition/75742
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду