Олег Сенцов: Для мене ідентифікація своїх відбувається за питанням «чий Крим?»

Олег Сенцов: Для мене ідентифікація своїх відбувається за питанням «чий Крим?»

30 Жовтня 2019
1124
30 Жовтня 2019
14:45

Олег Сенцов: Для мене ідентифікація своїх відбувається за питанням «чий Крим?»

1124
Український режисер також сказав, що не є прихильником Петра Порошенка та Володимира Зеленського.
Олег Сенцов: Для мене ідентифікація своїх відбувається за питанням «чий Крим?»
Олег Сенцов: Для мене ідентифікація своїх відбувається за питанням «чий Крим?»

Український режисер Олег Сенцов назвав дві головні проблеми України. На його думку, зовнішньою проблемою є президент РФ Володимир Путін і російська агресія, а внутрішньою – корупція. Про це 30 жовтня він сказав під час Форуму Єдності в Маріуполі.

«Я пам’ятаю те світло і тепло, яке було між людьми (під час Революції Гідності – ДМ). І це все допомагало мені впродовж 5 років. Я знав заради чого ризикував всім у Криму, я знав заради чого сиджу. Я знав, для чого я це роблю. І це мені допомагало. Приїхавши, у побачивши, що відбувається в нашому суспільстві, я виявив, на превеликий жаль, що ми все уже втратили. Революція Гідності перетворилася у контрреволюцію ненависті. Як би гірко це не звучало. Ми дуже агресивні один до одного, ми дуже роздроблені, ми нетерпимі до будь-якої думки», – розповів колишній політв’язень.

Він додав, що у нього «ідентифікація своїх відбувається за одним простим питанням "чий Крим?"».: «І кожна людина буде для мене своєю, якщо вона відповідає "Крим – це Україна"».    

Крім того, пан Сенцов розповів, що буде говорити відкрито і чесно, якщо дії президента будуть шкодити Україні, на його думку.

«Я зовсім не пряник і, можливо, багатьом не подобаюся. Що поробиш. Але я завжди говорив і буду говорити те, що думаю. Я не є прихильник ні пана Порошенка, ні пана Зеленського. Я прихильних народу, що об’єднався під назвою Держава Україна і завжди буду виступати тільки за їх інтереси. Якщо наш президент буде робити те, що, на мою думку, буде правильним і потрібним народу України, то я буду його підтримувати. Якщо він буде робити те, що, на мою думку, буде шкодити, або буде неправильним, то я буду про це говорити відкрито і чесно. Мені боятися нема чого і в цьому ви можете на мене розраховувати», – розповів він.

Нагадаємо, 30 жовтня Президент України Володимир Зеленський заявив, що інформаційна та гуманітарна політика на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу є пріоритетом для держави, щоб «не втратити найголовніше – свідомість наших громадян». На його думку, тема Криму та Донбасу стала менше підніматися в загальнонаціональних ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1124
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду