В ООН закликали Верховну Раду ініціювати закриття сайту «Миротворець»

В ООН закликали Верховну Раду ініціювати закриття сайту «Миротворець»

17 Жовтня 2019
5407
17 Жовтня 2019
10:31

В ООН закликали Верховну Раду ініціювати закриття сайту «Миротворець»

5407
Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні закликала Верховну Раду ініціювати закриття сайта «Миротворець», пояснивши це ти, що він містить особисті дані осіб, що є порушенням законодавства і становить небезпеку.
В ООН закликали Верховну Раду ініціювати закриття сайту «Миротворець»
В ООН закликали Верховну Раду ініціювати закриття сайту «Миротворець»

Про це сказав заступник голови моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Бенджамін Моро під час засідання комітету Верховної Ради з питань свободи слова 16 жовтня, передає «Укрінформ».

Моніторингова місія ООН в Україні також висловила стурбованість діяльністю сайта «Миротворець».

Крім того, моніторингова місія ООН з прав людини в Україні вважає, що основною загрозою для безпеки журналістів в Україні є безкарність осіб, що скоїли злочини проти представників ЗМІ.

«У всіх наших звітах ми постійно згадуємо, що основною загрозою для безпеки є безкарність порушників за попередні злочини. Ми постійно підкреслюємо, що доки ці порушники насолоджуються безкарністю за свої попередні злочини, неможливо забезпечити безпечне середовище для журналістів. Отже, ми закликаємо депутатів та членів комітету публічно засудити безкарність злочинців», – повідомив Бенджамін Моро.

За його словами, моніторингова місія ООН з прав людини в Україні наполягає на продовженні практики створення тимчасових слідчих комісій у справах нападів на журналістів, як це було у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

«Другий аспект, який нас непокоїть, – це бездіяльність правоохоронних органів у випадках скоєння нападів», – додав пан Моро.

Нагадаємо, 10 жовтня Президент України Володимир Зеленський, коментуючи питання щодо сайту «Миротворець», зазначив, що не вирішує питань про «закриття чи відкриття сайтів».

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5407
Читайте також
19.08.2016 14:45
Ірина Андрейців
2 659
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду